REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienį Japonijoje, Jokohamos mieste, buvo žaidžiamas FIFA Pasaulio klubų taurės finalas. Jame susitiko Brazilijos „Corinthians“ ir Londono „Chelsea“ klubai. Rungtynes rezultatu 1-0 laimėjo ir stipriausiu pasaulio klubu tapo Pietų Amerikos atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Mačas prasidėjo gan aktyviai. „Corinthians“ ekipa ilgiau kontroliavo kamuolį ir ieškojo progų pasižymėti, tačiau „Chelsea“ sugebėdavo sėkmingai apsiginti.

REKLAMA

„Chelsea“ gretose pirmą rimtą progą sukūrė gynėjas Gary Cahillas. Jo galva smūgiuotą kamuolį prieš save atmušė „Corinthians“ vartininkas Cassio, kuris visgi spėjo antru bandymu sugauti kamuolį.

Kėliniui įpusėjus „Corinthians“ gretose pavojingai sužaidė puolėjas Paolo Guerrero. Peru rinktinės narys įsiveržė į baudos aikštelę ir buvo pargriautas, tačiau teisėjas baudos nefiksavo. Kiek vėliau puikią progą turėjo ir Emersonas, bet brazilas smūgiavo virš vartų.

REKLAMA
REKLAMA

Po dar kelių minučių šis duetas puikiai susižaidė. Emersonas suklaidino gynėją ir perdavė kamuolį P.Guerrero, tačiau šis pataikė į virpstą.

Tuo metu „Chelsea“ klubas kėlinio pabaigoje buvo užspaudęs savo varžovus iš Brazilijos. Iš pradžių Fernando Torresas smūgiavo į vartininką Cassio. Po kelių minučių tas pats Cassio pirštų galais pasiekė Victoro Moseso smūgiuotą kamuolį ir neleido jam įskrieti į vartus. O dar po poros minučių Cassio atlaikė ir Juano Matos smūgį. Taigi pirmajame kėlinyje įvarčių taip ir nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrąjį kėlinį „Chelsea“ pradėjo geriau. Gan greitai vienas prieš vartininką buvo išbėgęs Edenas Hazardas, tačiau ir jam nepavyko įveikti Cassio.

Kiek vėliau žaidimo tempas atslūgo. Pavojingą smūgį iš toli bandė atliko Paulinho, bet kamuolys praskriejo šalia virpsto.

69 minutę „Corinthians“ klubas sugebėjo išsiveržti į priekį. Danilo smūgis į vartus buvo blokuotas, tačiau pirmasis prie kamuolio suskubo Paolo Guerrero ir jį galva nukreipė į vartus.

Po šio įvarčio „Chelsea“ siekė išlyginti rezultatą. „Mėlynieji“ ilgiau valdė kamuolį ir bandė pralaužti varžovų gynybą, tačiau „Corinthians“ gynėjai žaidė užtikrintai. Brazilijos klubas taip pat mėgindavo atlikti greitas kontratakas.

REKLAMA

„Chelsea“ klubui niekaip nepavykdavo pralaužti varžovų gynybos ir klubo žaidėjai pradėjo panikuoti. Rungtynių pabaigoje „Chelsea“ liko žaisti dešimtyje. Gary Cahillas už grubią pražangą gavo raudoną kortelę.

Nepaisant to, per pridėtą mačo laiką F.Torresas įmušė įvartį, bet ispanui buvo užfiksuota nuošalė ir įvartis nebuvo įskaitytas. Taigi „Corinthians“ klubui pavyko išlaikyti savo vieno įvarčio persvarą ir Brazilijos ekipa tapo stipriausiu pasaulio klubu. Pasaulio klubų taurę „Corinthians“ laimėjo antrą kartą klubo istorijoje. Pirmą kartą tai ekipa padarė 2000 metais.

REKLAMA

Šiandien kiek anksčiau dar vyko rungtynės dėl trečios vietos. Jose susitiko Egipto „Al-Ahly“ bei Meksikos „Monterrey“ klubai. Bronzos medalius iškovojo „Monterrey“ klubas, kuris mačą laimėjo rezultatu 2-0.

Šiose rungtynėse „Al-Ahly“ turėjo daug progų, tačiau puikiai žaidė „Monterrey“ vartininkas. Tuo metu Meksikos klubas puikiai realizavo progas ir jiems įvarčius pelnė Jesusas Manuelis Corona bei Cesaras Delgado.

Rungtynės dėl pirmos vietos:

„Corinthians“ 1 – 0 Londono „Chelsea“

69‘ [1 – 0] Jose Paolo Guerrero 90‘ Gary Cahill („Chelsea“) – raudona kortelė

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų