REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Michaelio Schumacherio ir Sebastiano Vettelio atstovaujama Vokietijos komanda šeštą kartą iš eilės laimėjo „čempionų lenktynių“ „tautų taurės“ varžybas.

REKLAMA
REKLAMA

Tailando sostinėje Bankoke vykusiame renginyje iš didžiausių automobilių sporto pasaulio žvaiždžių sudarytos komandos varžėsi dėl savo šalies garbės. Pilotai lenktyniavo įvairiausiais bolidais – „Audi R8 LMS“, „Volkswagen Scirocco“, „Lamborghini Gallardo Super Trofeo“ ir „Toyota GT86“.

REKLAMA

Vokietikos komanda finale susikovė su Prancūzijos komanda: M.Schumacheris savo važiavime nugalėjo Romainą Grosjeaną, o S.Vettelis „Sebų kovoje“ pranoko Sebastieną Ogierą.

M.Schumacheris ir S.Vettelis šį vakarą, per vsus važiavimus, pelnė dešimt pergalių iš tiek pat galimų ir rekordinį šeštąjį kartą iš eilės iškovojo „tautų taurės“ titulą. Anksčiau to padaryti nėra pavykę nė vienai komandai.

Pusfinalyje Vokietijos komanda, rezultatu 2-0, nugalėjo Australijos komandą, sudarytą iš „V8 Supercars“ čempiono Jamie Whincupo ir motociklų lenktynių žvaigždės Micko Doohano. Prancūzijos komanda pusfinalyje tokiu pačiu rezultatu pranoko „visų žvaigdžių“ komandą – 24 valandų Le Mano lenktynių legendą Tomą Kristenseną ir „MotoGP“ čempioną Jorge Lorenzo.

REKLAMA
REKLAMA

Grupės varžybose Vokietijos komanda užėmė pirmąją vietą, pelniusi šešias pergales. Antrąją vietą grupėje užėmusi Australijos komanda pelnė tris pergales: dvi pergales iškovojo J.Whincupas ir vieną M.Doohanas.

Vakar (12-14) Azijos „čempionų lenktynėse“ triumfavusi Indijos komanda – Narainas Karthikeyanas ir Karunas Chandhokas – savo pasirodymą pagrindinėse „čempionų lenktynėse“ baigė po grupės varžybų. Indai iškovojo vieną pergalę, tačiau jos nepakako, kad jie prasibrautų į pusfinalį.

Renginio šeimininkai – Tailando komanda, sudaryta iš Nattavude'o Charoensukawattanos and Tino Sritrai‘jaus – kovojo atkakliai, tačiau į pusfinalį taip pat nepateko. Vis dėlto, T.Stitrai‘jus pradžiugino savo sirgalius, grupės varžybose iškovojęs vieną pergalę prieš M.Doohaną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitoje grupėje besivaržiusios Prancūzijos ir „visų žvaigždžių“ komandos į pusfinalį pateko iškovojusios atitinkamai keturias ir tris pergales. „MotoGP“ žvaigždė J.Lorenzo puikiai pasirodė pilotuodamas keturių ratų bolidą bei nugalėjo kėbulinių automobilių lenktynių žvaigždę Andy Priaulxą.

Amerikos komada grupėje taip pat iškovojo tris pergales, tačiau į pusfinalį nepateko todėl, kad „visų žvagždžių“ komandos pilotų trasos įveikimo laikai buvo geresni. PWRC čempionas Benito Guerra grupėje pelnė dvi pergales, o „IndyCar“ čempionas Ryanas Hunteris-Reayus – vieną.

Didžiosios Britanijos komanda – Devidas Coulthardas ir A.Priauxas – į pusfinalį nepateko dėl gautų baudų už barjerų lietimą važiavimų metu. Nepaisant to, abu pilotai pasidalino po vieną pergalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų