REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę paskelbtos septynios pasaulio valstybės, kur ateistai yra labiausiai diskriminuojami ir persekiojami, rašo "dw.de".

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis 2012 m. Minties laisvės (The Freedom of Thought) ataskaita, kurią šią savaitę paskelbė Nyderlanduose įsikūrusi Tarptautinė humanizmo ir etikos sąjunga (IHEU), netikintieji daugumoje islamiškų valstybių kenčia diskriminaciją ir gali sulaukti netgi mirties bausmės dėl savo įsitikinimų, jeigu apie tai sužinotų visuomenės ar valstybės institucijos.

REKLAMA

IHEU, vienijanti daugiau nei 100 organizacijų, apklausą atliko 60-yje pasaulio šalių.

Afganistane, Irane, Maldyvuose, Mauritanijoje, Pakistane, Saudo Arabijoje ir Sudane dėl ateistinių pažiūrų ir nusiteikimo prieš bet kokią religiją gali grėsti mirties bausmė.

Pakistano ekspertai teigia, kad netikinčiųjų diskriminacija šalyje augo laipsniškai. Iki tol Pakistane buvo žinomi maištingai nusiteikusių pasaulietinių pažiūrų studentų judėjimai, marksizmo poetai ir dailininkai, politiniai lyderiai nonkonformistai, o vėliau reikalai šalyje ėmė blogėti. Šeštajame ir septintajame praėjusio amžiaus dešimtmečiuose Pakistano dvasininkai toleravo netikinčiuosius, kartu su jais vedė diskusijas ir debatus religijos ir tikėjimo klausimais.

Šiuo metu 97 procentai iš 180 milijonų pakistaniečių išpažįsta islamą, ateistai ir religijos skeptikai sudaro mažumą. Dauguma jų - iš miestų kilę išsilavinę žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų