REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienuoliktasis partijos Tvarka ir teisingumas (TT) kongresas, vykstantis viešbutyje „Meridien Villon“ prasidėjo Lietuvos ir partijos himnais, kitomis dainomis bei sceniniu fejerverku. Iškart po to renginio dalyviai tylos minute pagerbė neseniai mirusio parlamentaro Juliaus Veselkos atminimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasveikinti renginio atvyko ministras pirmininkas, Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius, Vilniaus meras Artūras Zuokas, vienas iš neparlamentinės Liberalų ir Centro sąjungos lyderių Gintautas Babravičius, Darbo partijos atstovas, kultūros ministras Šarūnas Birutis, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos Seime seniūnė Rita Tamošiūnienė. Taip pat velionio prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė, ambasadoriai, Europos parlamentarai, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus, pramonininkų lyderis Robertas Dargis.

REKLAMA

A. Butkevičiui TT pirmininkas Rolandas Paksas įteikė partijos prizą už „metų pasiekimus“ - „didžiausią koaliciją ir geriausią vyriausybę“.

Kongrese numatoma perrinkti partijos pirmininką, valdybą, kitus valdymo organus, taip pat patvirtinti kandidatus į Seimą vienmandatėse Biržų-Kupiškio ir Zarasų-Visagino ir Ukmergės apygardose.

Balsas.lt duomenimis į partijos lyderius vėl be konkurencijos turėtų balotiruotis per apkaltą nušalintasis prezidentas, Europos parlamento narys ir dabartinis partijos vadovas Rolandas Paksas. Biržų-Kupiškio apygardoje kandidatu į Seimą numatoma siūlyti Vytautą Galvoną, Zarasų-Visagino apygardoje turėtų būti iškeltas Antanas Dumbrava, o Ukmergėje jėgas greičiausiai bandys Dailis Alfonsas Barakauskas.

REKLAMA
REKLAMA

TT 2012 metų spalio mėnesį iškovojo 11 mandatų ir sudarė valdančiąją koaliciją su Darbo partija, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija bei gavo du ministrų portfelius.

Politikos tyrimų ir analizės instituto vadovo Mariaus Ulozo komentaras:

„TT perspektyvos yra gan miglotos, nes partija, būdama opozicijoje, praleido galimybę atsinaujinti, iškelti naują lyderį. Pastaraisiais metais jos pagrindinė veikla ir žinia buvo bandymas reabilituoti savo lyderį R.Paksą.  Bet "tvarkos ir tiesos" fronte atsirado ir daugiau konkurentų, kurie atima buvusius bei potencialius „tvarkiečių“ rinkėjus. Rudenį vykusiuose Seimo rinkimuose  sumenkusio „tvarkiečių“ populiarumo kaina į Seimą pateko Neringos Venckienės šalininkų būrys. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manyčiau, kad net žmonėms nusisukus nuo N. Venckienės, jie nebegrįš palaikyti R.Pakso. „Tvarkiečiai“ dabar yra viena mažiausiai matomų valdančiosios koalicijos dalių, ir viena vertus gaus dalį valdžiai tenkančios kritikos, kita vertus bus užgožti socialdemokratų ir „darbiečių“. Valdžios resursai padės išsilaikyti iki kitų rinkimų, tačiau yra mažai tikėtina, kad partijos populiarumas vėl pradės augti. Jiems vėl išpopuliarėti vienintelė galimybė atsirastų tuomet, jeigu Darbo partijos byla baigtųsi partijos likvidavimu ir dalis rinkėjų pasirinktų juos.“

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų