REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pristatydama savo programą naujoji Vyriausybė pateikė žmonėms akibrokštą, nes joje, be kita ko, yra nuostata, kad bus ginamos šeimos, kurios neatitinka tradicinės šeimos sampratos, praneša „Vakaro žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pačiu liko neaišku, ką koalicija vadina šeima - ar Vyriausybė sieks įteisinti vienalytes šeimas, ar ne. Specialistų teigimu, tai veda prie visuomenės tarpusavio supriešinimo ir skaudžių pasekmių ateinančioms kartoms.

REKLAMA

Po rinkimų susiformavus naujai valdžiai, Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narė Marija Aušrinė Pavilionienė ketina Seimui dar kartą teikti patobulintą Partnerystės įstatymo projektą ir jį lydinčias Civilinio kodekso pataisas. Pernai spalį Seimo narė M. A. Pavilionienė Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Partnerystės įstatymo projektą, kurį buvo siūloma taikyti ne tik skirtingoms, bet ir tos pačios lyties asmenų šeimoms. Tačiau, nesulaukusi praėjusios kadencijos Seimo palaikymo, politikė sieks tai įgyvendinti su šia koalicija.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį antradienį paskelbta Vyriausybės programa taip pat kvepia netradicinių šeimų palaikymu. Tiesa, programoje apie tai kalbama labai aptakiai.

Pasak Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos narės Jolantos Ramonienės, "toks jausmas, kad programa bandoma parodyti, jog bus kažkoks kitas požiūris ar kiti metodai, negu buvusios prieš tai Vyriausybės, galbūt norima atsiriboti, tačiau nežinau, ar galima išrasti naują dviratį". Jos teigimu, jei pripažintų visokias šeimas, tai prieštarautų Konstitucinio Teismo išaiškinimui, kuris sako, kad santuoka turi išskirtinę reikšmę.

Filosofo Vytauto Rubavičiaus teigimu, Lietuvai iškilusi didžiausia problema - tai tautos ir visuomenės išnykimo grėsmė, "nes nebevyksta natūralioji reprodukcija", o visų netradicinių partnerysčių įteisinimą jis traktuoja "tik kaip ėjimą į nebūtį, ėjimą į niekur". Tiesa, po įsiaudrinusių piliečių reakcijos į šį Vyriausybės programos niuansą, premjeras Algirdas Butkevičius suskubo patvirtinti, kad "jokių nukrypimų nuo tradicinio lietuvių gyvenimo tikrai nebus". "Viltis dar gyva išsaugoti šeimą". VAKARO ŽINIOS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų