REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš įspūdingiausių banko apiplėšimo sumanymų - taip kibernetinės erdvės specialistų išaiškintą planą vertina "The Christian Science Monitor".

Vienas iš įspūdingiausių banko apiplėšimo sumanymų - taip kibernetinės erdvės specialistų išaiškintą planą vertina "The Christian Science Monitor".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Rusų internetiniai nusikaltėliai ruošiasi padirbtų pavedimų pagalba pavogti milijonus dolerių iš 30 didžiausių JAV finansinių struktūrų, tikriausiai, iki 2013 metų pavasario", - tikina dienraštis remdamasis ekspertais. Planas žinomas pavadinimu "Project Blitzkrieg".

REKLAMA

Kaip šis sumanymas tapo žinomas? "Įtariamas plano organizatorius, internetinis nusikaltėlis, žinomas vorVzakone pseudonimu, pogrindiniame internetiniame forume patalpino žinutę, kviesdamas norinčius prisijungti".

Laikraštis cituoja McAfee Labs ataskaitą. "McAfee Labs mano, kad Project Blitzkrieg - neabejotina grėsmė finansinei industrijai ir šiuo metu vykdoma tiksliai pagal planą", - pranešama dokumente. Ekspertai rašo, kad aptiko "ankstyvą testinę versiją" kurią sudaro virusas-trojanas "Prinimalka", užkrėtęs ne mažiau nei 300-500 kompiuterių JAV. "Mums taip pat pasisekė susekti tolimesnę jų veiksmų eigą", - pranešama ataskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA

Hakeris vorVzakone pasiūlė novatorišką įsilaužimo metodą - masinę ataką, aiškinama leidinyje. 

McAfee ir bendrovė RSA, paskelbusi apie projektą Blietzkrieg dar spalį, teigia, kad vorVzakone tikėjosi atsirinkti ir apmokyti savo bendrus - taip vadinamus botmasters. "Viena iš svarbiausių plano dalių buvo kompiuterinės technikos leisiančios atlikti "beprasmės telefoninės informacijos siuntimą". Bankai nebūtų galėję susisiekti su klientais - aukomis, kad patikrinti, ar pinigų pavedimai yra tikri. Tuo metu sukčius, apsimetęs klientu, spėtų paskambinti į banką ir autorizuoti operaciją", - teigia dienraštis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai teigia, kad virusas-trojanas Prinimalka, kuriuo ruošiasi naudotis hakeriai, išsiskiria savo godumu. "Prinimalka į Rusiją išsiunčia visus vartotojo duomenis, kad "virtuali mašina" galėtų atkurti aukos dublikatą: tą pačią kompiuterio konfigūraciją, operacinės sistemos duomenis ir kt." - aiškina straipsnio autorius. Bankas manys, kad kompiuteris tikrai priklauso aukai ir fiziškai pajungtas JAV. 

McAfee tikisi, kad plano paviešinimas pristabdė nusikaltėlių veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų