REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė preliminarią vaikų eilę į miesto darželius 2013 metams.

Į šią eilę įkelti dviejų rūšių prašymai: iki 2012 m. birželio darželiuose pateikti prašymai, kuriuose nurodyta, kad vaikas turėtų pradėti lankyti darželį 2013 metais, ir prašymai tėvų, kurių vaikas nepateko į darželį 2012 metais. Šie tėvai gali patikrinti, kurioje eilės į pasirinktus darželius vietoje yra jų vaikas.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, nuo pirmadienio, gruodžio 17 dienos 8 val. tėvai, planuojantys vaikus leisti į darželį 2013 metais (naujos grupės yra formuojamos nuo 2013 m. rugsėjo 1 d.), galės pildyti prašymą internetu arba atvykę į Vilniaus miesto savivaldybę. Šie prašymai taip pat bus įtraukti į bendrą eilę. Internetu užpildytas prašymas turi tokią pačią galią, kaip ir savivaldybėje pateiktas prašymas.

REKLAMA

Vilniaus savivaldybė birželį patvirtino naująją priėmimo į miesto darželius tvarką, pagal kurią priimant į darželius pildomas tik vienas prašymas ir taip įgyvendinta skaidresnė – centralizuoto priėmimo – sistema. Prašyme galima nurodyti iki 5 pageidaujamų darželių prioriteto tvarka, o pateikę prašymą tėvai mato, kurioje eilės į darželį vietoje yra vaikas.

Iš viso pirminėje eilėje įkelta daugiau kaip 3500 prašymų. Planuojama, kad 2013 metais į ikimokyklinio ugdymo įstaigas bus priimta kiek daugiau nei 4000 vaikų. Remiantis gimstamumo rodikliais, tikėtina, kad kitąmet prašymus pateiks dar apie 2000 vaikų tėvai.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvai prašomi iki gruodžio 21 dienos patikrinti, ar sistemoje įvesti duomenys yra teisingi, o pastebėję netikslumų – informuoti Švietimo skyrių el. paštu [email protected].

Norėdami patikrinti, kurioje eilės į darželį vietoje bus vaikas, tėvai turėtų jungtis prie darželių sistemos interneto svetainėje www.vilnius.lt/darzeliai. Šioje skiltyje taip pat pateikiami atsakymai į dažniausiai užduodamus klausimus.

Primename, kad vieta eilėje gali keistis, dėl naujai pateikiamų prašymų. Taip atsitinka todėl, kad prašymą galėjo paduoti tėvai, kurių vaikams yra teikiama teisės aktuose numatyta pirmenybė patekti į darželį (taip pasislenkama toliau nuo eilės pradžios) arba eilės pradžioje buvęs vaikas patenka į laisvą vietą darželyje (pasislenkama link eilės pradžios).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmumo teisė suteikiama vaikams iš šeimų, kuriose auga 3 ir daugiau vaikų, taip pat vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų, ar kurių vienas iš tėvų turi ne daugiau kaip 40 proc. darbingumo lygio. Pirmumo teisę turės vaikai, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią įstaigą bei įstaigos darbuotojų vaikai. Iki šiol socialiai remtinų šeimų vaikams galiojusi pirmumo teisė nesuteikiama.

Vilniaus savivaldybė visais turimais ištekliais siekia sumažinti vietų darželiuose trūkumą. Miesto taryba spalį nusprendė tapti darželio „Mažasis Trinapolis“, esančio šalia Verkių parko, dalininke. Planuojama, kad jau kitą pavasarį, suremontavus patalpas, darželyje atsiras apie 60 naujų vietų sostinės vaikams. Be to, artimiausiu metu, 2013 ir 2014 metais planuojama įsteigti dar bent 820 vietų – Viršuliškėse, perkėlus Šalomo Aleichemo mokyklą į kitas patalpas, taip pat pastačius naujus darželius Perkūnkiemyje, Santariškėse.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų