REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 3-iojo skyriaus prokuroras Romanas Mackevičius, išnagrinėjęs Laimutės Stankūnaitės skundą dėl galimai pasisavintos jos dukters našlaitės pensijos, priėmė nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai neteisėtų Neringos Venckienės veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

Nutarimas buvo priimtas gavus iš Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Kauno skyriaus duomenų, kad Neringa Venckienė 2012 m. birželio 18 d. elektroniniu paštu siuntė pranešimą, kuriuo informavo, kad D. K. globa yra panaikinta.

REKLAMA

„Kadangi elektroniniame pranešime nebuvo nurodyta informacija apie mokamą našlaičių pensiją, šis pranešimas nebuvo persiųstas VSDFV Kauno skyriaus I-ajam pensijų skyriui, todėl pensijos mokėjimas į N. Venckienės sąskaitą nebuvo nutrauktas“, ─ nutarimo motyvus vardijo prokuroras.

Kaip matyti iš pareiškimo patikslinimo metu surinktų duomenų, N. Venckienė neatliko jokių apgaulės veiksmų ir tyčia nenorėjo suklaidinti Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos dėl našlaitės pensijos išmokėjimo D. K.

„Nustatyta, kad našlaitės pensijos mokėjimas N. Venckienei nebuvo nutrauktas dėl techninių kliūčių“, ─ kalbėjo pareiškimą nagrinėjęs prokuroras R. Mackevičius.

Įstatymas numato, kad nutarimą galima skųsti Kauno miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjui per septynias dienas nuo jo gavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų