REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

1000 metai po Kristaus gimimo

1000 metai po Kristaus gimimo

REKLAMA

Krikščionys tikėjo, kad naujame tūkstantmetyje Kristus prisikels antrą kartą, Laukiant jo sugrįžimo, daugybė žmonių sunaikino savo daiktus, metė darbus bei paliko savo namus. Numatyta Pasaulio pabaigos data atėjo ir praėjo be jokios apokalipsės. Žmonės tikėjo, kad pabaiga buvo arti, tačiau teisinosi klaidingai apskaičiavę Kristaus amžių. Perskaičiavę paskelbė, kad Pasaulio pabaiga bus 1033-siais. Kaip jau supratote - tai irgi buvo klaidinga...

REKLAMA
REKLAMA

1524 metų vasario 1 diena

Londone astrologai išgąsdino žmones, kai klaidingai interpretavo planetų išsidėstymą Žuvų ženkle. Jie paskelbė, kad žemynus užtvindys masiniai potvyniai. Dešimtys tūkstančių žmonių ieškojo prieglobsčio aukštesnėse vietovėse, kai kurie statėsi arkas. Tačiau... Didysis potvynis taip ir nekilo.

REKLAMA

1780 metų gegužės 19

1780 metų gegužės 19 dieną Naujoje Anglijoje smarkiai sutemo. Ir religiniai fanatai manė, kad Didžioji Atpirkimų diena atėjo. Sekta skleidė celibato idėją kaip išpirkimą. Neįprastai pajuodusį dangų padarė dūmai, kurie kilo iš miškų gaisrų ir rūko (vėliau šis reiškinys buvo pavadintas tiesiog "tamsi diena").

1843 kovo 21 - 1844 kovo 21

Williamas Milleris apgavo tūkstančius savo pasekėjų paskelbdamas, kad Pasaulio pabaiga bus tarp 1843-ių kovo 21 - 1844-ų kovo 21 d.. Praėjus šiems metams, žinoma, nieko neįvyko. Data buvo perkelta į 1844-ų spalio 22 d. Be abejo, Kristus nepasirodė ir antrąjį kartą ir šis įvykis netgi buvo pavadintas "Didžiuoju nusivylimu". Kai kurie Millerio religijos pasekėjai nustojo juo tikėti ir suformavo Septintosios Dienos Adventistų sektą.

REKLAMA
REKLAMA

1910 kovo 19 d.

20 a. pradžioje astronomai sužinojo, kad kometų uodegos sudarytos iš pavojingų ciano dujų. Šis atradimas sukėlė didžiulę paniką 1910 metais, kuomet žmonės sužinojo, kad pro Žemę praskries ilga Halley kometos uodega. Mokslininkai skelbė, kad jokio pavojaus nėra, laikraščiai (netgi ir garbingasis "New York Times") įtikino visuomenę, kad Pasaulio pabaiga - jau visai arti. Žinoma, kad nebuvo dėl ko nerimauti. Kometos uodegos nuodingosios dujos niekada negalės prasibrauti pro Žemės atmosferą. O, ir visų pirma, dujų nebus pakankamai, kad sukeltų didžiulę žalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1914-ieji

1876-aisias Jehovos liudytojų steigėjas Charlesas Taze Russellis prognozavo, kad Kristus sugrįš 1914-aisiais. Kadangi ši pranašystė nebuvo teisinga, visuomenė numatė mažiausiai 7 kitas datas, kada turėtų įvykti Armagedonas. Pasaulio pabaiga vis dar neatėjo, o Jehovos liudytojai teliko geriausiai žinomi dėl to, kad beldžiasi į visas duris skatindami žmones atsisakyti kraujo perpylimų.

1936, 1943, 1972, ir 1975

Herbertas W. Armstrongas, Pasaulinės Dievo Bažnyčios įkūrėjas skelbė, kad Pasaulio pabaiga bus 1936 metais. Jis tikino savo narius, kad tik jie bus išgelbėti. Neišsipildžius pranašystei, jis Pasaulio pabaigos datas keitė dar tris kartus.

REKLAMA

1982 kovo 10 d.

1974 m. astrofizikai Johnas Gribbinas ir Stephenas Plagemannas išleido knygą "Jupiterio poveikis" - jie teigė, kad 1982 m. kovo 10 d. planetos išsidėstys toje pačioje Saulės pusėje sukeldamos didžiulę gravitacijos jėgą. Ši jėga turėjo iššaukti katastrofiškus žemės drebėjimus. Savaime suprantama, kad ši knyga po minėtos datos buvo persvarstyta.

2000 sausio 1 d.

Niekas tiksliai nežinojo, kas nutiks 2000-ųjų sausio 1d. Tik vienas dalykas buvo aiškus - reikia kaupti vandens atsargas, baterijas ir ginklus. Buvo baiminamais, kad kompiuteriai nesupras 2000-ųjų metų ir iš naujo pradės skaičiuoti 1900-uosius. Tai sukeltų technologijos visatos "susitraukimą". Tūkstantmetis atėjo. Su technika viskas buvo gerai. Tik kai kurie žmonės nusivylė išleidę savo gyvenimo santaupas Pasaulio pabaigos bunkerio statybai.

REKLAMA

2011 gegužės 21 d.

Haroldas Campingas, šeimos radijo prezidentas, įnešė begalinę sumaištį paskelbęs Pasaulio pabaigą pavadinimu "Pagrobimas", kurią turėjo sukelti pragaištinga žemės drebėjimų virtinė. Tačiau gegužės 21 d. nieko neįvyko ir Campingas perskaičiavęs "pastūmė" pabaigos dieną į spalio 21 d. 90-metis pamokslininkas nusprendė nebepranašauti Pasaulio pabaigos dienos ir atsistatydino iš savo pareigų po antros, nesėkmingos, pranašystės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų