REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto apylinkės teismui vėl nepavyko pradėti nagrinėti kyšininkavimu įtariamų miesto savivaldybės tarnautojų bei kyšių jiems galimai davusio kauniečio baudžiamosios bylos. Penktadienį į iš anksto skelbtą posėdį neatvyko kaltinamoji, buvusi vieno iš savivaldybės administracijos skyrių vedėja Nijolė Stasė Grybėnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau teismas atkreipė dėmesį į tai, kad jį pasiekusi pažyma apie šios moters susirgimą neatitinka tokiam dokumentui nustatytų reikalavimų, tad galimas atvejis, jog siekiama vilkinti teisminį procesą.

REKLAMA

Pirmąkart šią bylą buvo mėginta atversti rugsėjį.

ELTA primena, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai pernai kovą dėl įtarimų kyšininkavimu sulaikė Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros departamento direktorių Edmundą Balasevičių, jam pavaldaus Ūkio poskyrio vedėją N. S. Grybėnienę ir vienos statybų bendrovės vadovą. Abiejų tarnautojų darbo vietose bei namuose buvo atliktos kratos. Prokuratūros prašymu, Kauno miesto apylinkės teismas netrukus leido sulaikytuosius suimti dviem mėnesiams.

REKLAMA
REKLAMA

Atliekant ikiteisminį tyrimą, paaiškėjo ir daugiau įtariamųjų - tai buvusio Švietimo ir kultūros departamento Švietimo ir kultūros skyriaus ūkio ir finansų poskyrio vedėjas Valentas Ražanskas ir to paties skyriaus Ūkio poskyrio vyr. specialistas Petras Astraitis. Galimai kyšius davęs verslininkas taip pat dabar sodinamas į teisiamųjų suolą.

Neoficialiai teigta, jog kyšius - apie 70 tūkst. Lt - ėmė N. S. Grybėnienė, kuri pinigus perdavė savo viršininkui - tuometiniam departamento vadovui E. Balasevičiui.

Tuoj po suėmimo Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos Kauno skyrius išplatino pranešimą, jog sustabdoma E. Balasevičiaus narystė partijoje. Paleistas į laisvę E. Balasevičius įsidarbino Kauno dramos teatro administracijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Savivaldybės tarnautojai jau anksčiau yra gavę rimtų pamokų, ką dera tarnyboje daryti ir ko nedera. Švietimo ir kultūros departamente buvo žinoma, kad savivaldybės administracijos vadovas kreipėsi į teisėsaugos pareigūnus, prašydamas išaiškinti kai kurių konkursų ar sandorių aplinkybes bei galimus nusikaltimus. Deja, belieka apgailestauti, kad tarnautojai neretai nepasimoko ne tik iš svetimų, bet ir iš savų klaidų", - naujienų agentūrai ELTA sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kitas kyšininkavimu įtariamų kauniečių teismo posėdis numatytas sausio mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų