REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dubajuje vykstančioje konferencijoje JAV, Kanada ir Didžioji Britanija atsisakė pasirašyti tarptautinę sutartį dėl interneto, pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Šios trys valstybės prieštarauja siūlymams, kad visos šalys turėtų lygias teises valdyti internetą. Labiausiai už tai kovoja Rusija, Kinija ir Saudo Arabija.

REKLAMA

JAV atstovas sakė apgailestaująs, tačiau JAV negali pasirašyti naujos sutarties, nes nesutinka su kai kuriomis nuostatomis. Didžiosios Britanijos atstovas pažymėjo, kad jo delegacijos tikslas - atnaujinti komunikacijų sutartį, bet jie nesutinka to daryti bet kokia kaina. Danijos, Čekijos, Švedijos, Nyderlandų, Naujosios Zelandijos, Kosta Rikos ir Kenijos atstovai teigė turį pasitarti su savo vyriausybėmis ir tik tuomet nuspręs, ar penktadienį pasirašyti sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant nesutarimų, Jungtinių Tautų (JT) antrinė organizacija Tarptautinė telekomunikacijų sąjunga (TTS) teigia, kad tos šalys, kurios sutartį pasirašys, gaus naudos dėl padidėjusio skaidrumo. Pasak TTS generalinio sekretoriaus dr. Hamaduno Turo (Hamadoun Toure), nepaisant to, ką teigia atnaujintai sutarčiai nepritariančios šalys, jos tekste neaptariamas interneto turinio valdymas. Kritikai teigė, kad kai kurios šalys nori įgyti galimybę valdyti interneto turinį ir dėl to galėtų įsigalėti cenzūra.

Tarptautinė telekomunikacijų sąjunga Dubajuje surengė 12 dienų konferenciją, kurios tikslas - atnaujinti tarptautinę komunikacijų sutartį, kuri paskutinį kartą buvo pakeista prieš 24 metus. Sutarties tikslas yra kovos prieš nepageidaujamos informacijos siuntinėjimą derinimas ir prieigos prie interneto gerinimas. Tačiau diskusijos nukrypo į klausimą, ar reikia visoms valstybėms suteikti vienodas teises kurti ir plėtoti inteneto techninį pagrindą. Šiuo metu daugiausia įtakos turi JAV, kūrusios pirmąjį kompiuterių tinklą "Arpanet", kuris vėliau tapo interneto techninio pagrindo dalimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų