REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune, Dainavos poliklinikai priklausančiose patalpose Petrašiūnuose, ketvirtadienį atidarytas Psichikos dienos centras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Dainavos poliklinikos direktoriaus Giedriaus Andziukevičiaus, projekto įgyvendinimas užtruko per 10 metų. Jo vertė - beveik milijonas litų. Lėšų skyrė Europos Sąjungos fondai.

REKLAMA

Toks dienos centras, teikiantis paslaugas psichikos ar elgesio sutrikimų turintiems asmenims, yra antrasis Kaune. Moderniai įrengtame centre, kur sergantiesiems yra 15 vietų, pagalba bus teikiama ir ligonių artimiesiems.

"Šis centras - ne tik akivaizdi nauda bei pagalba šeimai, kurioje yra psichikos liga sergantis ligonis, bet ir pačiam žmogui. Jis nebus atskiriamas nuo savo šeimos: gavęs profesionalią medicininę pagalbą, sugrįš į jam artimą aplinką", - teigė Dainavos poliklinikos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Petrašiūnų psichikos dienos stacionare bus teikiamos paslaugos asmenims, turintiems elgesio bei psichikos sutrikimų: sergantiems demencija dėl Alzhaimerio bei kitų ligų, asmenims, sergantiems šizofrenija, depresija. Sergantysis vienoje vietoje gaus kompleksinę, į individualius jo poreikius orientuotą, profesionalią gydytojų psichiatrų, psichologų, slaugytojų, socialinių darbuotojų pagalbą. Ligonio šeimos nariams bus sudaromos galimybės laikinai atsitraukti nuo globos proceso, jie galės lengviau derinti šeiminius bei darbinius įsipareigojimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Džiaugiuosi, kad Dainavos poliklinikai gražiame gamtos kampelyje - Petrašiūnuose, šalia pušyno - pavyko sukurti ramybės oazę. Neabejoju, kad čia dvasios ligomis sergantys ligoniai atras sielos atgaivą, gaus visapusiškai kvalifikuotas medikų paslaugas", - centro atidarymo ceremonijos metu sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Eltos korespondentė Birutė Mačienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų