REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Linksmai ir jaukiai, taip galima apibūdinti pokalbį su Lietuvos vyriausiuoju Kalėdų seneliu Arvydu Bagdonu. Pats tikriausias Kalėdų senelis atskleidžia, kaip su didžiausiu maišu dovanų sugeba patekti į namo vidų ir tyliai padėti dovanėles po eglute.

REKLAMA
REKLAMA

- Kaip Kalėdų senelis ir, kas įdomiausia, didžiausias maišas dovanų pralenda pro rakto skylutę arba neužstringa kamine? – Balsas.lt paklausė A. Bagdono.

REKLAMA

- Viskas įmanoma, tačiau tik po vieną dovanėlę (juokiasi). Su pilnu dovanų maišu tikrai pro rakto skylutę nepralįsi. Kalėdų naktį senelis į namus gali patekti kiaurai per langą arba per sieną. Todėl raminu vaikučius, kad Kalėdų senelis jų tikrai neaplenks, net jei namų durys bus užrakintos.

- Ar Kalėdų seneliai naudoja navigaciją, kad nepaklystų vykdami pas vaikučius?

- Ne, tokių prietaisų nenaudojame. Mano navigacija yra lazda. Todėl matau viską. Man užtenka pamatyti palinkusias eglutės šakeles, kad suprasčiau, kur yra vaikučių ir kur yra laukiama dovanėlių. Tada tiesiog į tą pusę važiuoju.

REKLAMA
REKLAMA

- Kokių netikėčiausių dovanų yra paprašę vaikai per Kalėdinį renginį?

- Prašymų buvo tiek daug, kad net sunku kažką išskirti. Vienas vaikas netikėtai paprašė fortepijono. Tada teko paaiškinti, kad fortepijonas yra su ratukais, todėl žiemą būtų sunku jį atgabenti. Svarbiausia tokiais atvejai, pabandyti vaikui viską logiškai ir žaismingai paaiškinti.

Kartą teko išsisukti paaiškinus, kad negaliu padovanoti didelės dovanos, nes tiesiog sniege užklimptų rogės.

- Koks smagiausias kalėdinis eilėraštukas, kurį teko išgirsti?

- Per daugelį metų, kai esu Kalėdų senelis, girdėjau įvairių eilėraštukų. Sunku prisiminti smagiausią. Visi eilėraštukai yra linksmi ir nuotaikingi. Eglutė skarota, eglutė žalia – esu girdėjęs turbūt daugiausiai kartų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasitaiko itin gabių vaikų, kurie pamiršę eilėraštuką pradeda kurti savo versiją. Yra tokių, kurie namuose eilėraštuką gali pasakyti be problemų, tačiau atėję prie Kalėdų senelio viską pamiršta. Tenka padrąsinti tokius mažylius. Pridedu ausį šalia ir girdžiu tą eilėraštuką mintyse.

- Kiek pasaulyje yra Kalėdų senelių?

- Kalėdų senelių visame pasaulyje yra labai daug. Jų suskaičiuoti tikrai neįmanoma. Dėl to galima tik pasidžiaugti.

- Dabar po Kalėdų egle mėgstama palikti pinigus arba daug pastangų nereikalaujančius dovanų čekius. Kokią jūsų nuomonė dėl tokių dovanų?

REKLAMA

- Dovanos yra gerai ir visiškai nesvarbu, kokia forma jos įteikiamos. Čekiai dovanojami labiau suaugusiems, nes vaikams jie mažai rūpi. Žmonėms patinka praktiškos dovanos, todėl nematau nieko blogo.

- Įsivaizduokite tokią situaciją, kad einate gatve ir išgirstate, kaip 10-metis aiškina 5-mečiui bambliui, jog jokio Kalėdų senelio nėra. Ką darytumėte tokiu atveju?

- Tikrai pasitaikė tokių situacijų. Girdžiu, kai sakoma, jog Kalėdų senelio nėra arba jis netikras. Tada patampo barzdą ir supranta, kad tikras. Suprantama, Kalėdų senelis nėra robotas. Jam pakeisti baterijų nepakaks. Kartais būna liūdna, kad dalis vaikų nori sugriauti kitų, mažesnių vaikų, svajones. Kalėdų senelis yra graži pasaka, kurią mėgsta tiek maži vaikučiai, tiek suaugusieji.

REKLAMA

- Kas yra tas Kalėdų stebuklas?

- Didžiausias stebuklas yra susiburti visai šeimai į vieną vietą. Iš tikrųjų per Kalėdas stebuklų, didesnių ar mažesnių, tikrai netrūksta. Kartais pakanka visiškai nedaug. Gerą nuotaiką kuria papuošta Kalėdų eglutė. Prieini arčiau, įkvepi jos skleidžiamos gaivos ir pasidaro labai jauku.

- Dabar labai daug įmonių, kurios siūlo Kalėdų senelių paslaugas. Kaip vertinate tokį verslą?

- Suprantama, jei žmonės stengiasi sukurti gražią programą vaikučiams, tada reikia vertinti jų pastangas. Svarbiausia, kad toks verslas nesutelktų dėmesio tik į pinigus. Jeigu tuo užsiimantiems žmonėms yra svarbus vaikučių akių spindesys, tada tikrai viskas gerai. Priešingu atveju, tikrai būtų verta susirūpinti dėl tokių įmonių veiklos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų