REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Google“ į savo naujausią mobilios operacinės sistemos „Android 4.2“ versiją yra įdiegusi specialų instrumentą, kuris skenuoja parsiunčiamas programėles ir tikrina, ar jose nėra kenkėjiško kodo. Vis tik tokia priemonė pasirodė neefektyvi: Šiaurės Karolinos universiteto (JAV) mokslininkai išsiaiškino, kad skeneris šiuo metu geba atpažinti tik 15 % virusų.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimų metu darbo grupės vadovas Xuxian Jiang teigia, kad į neseniai pasirodžiusį planšetinį kompiuterį „Google Nexus 10“ buvo įdiegta 10 1260 virusų, skirtų „Android“ sistemai. Pasirodė, kad tik sistema sugebėjo apsaugoti tik nuo 193 – tai yra tik 15,32 % visų kenkėjų.

REKLAMA

Tyrėjai taip pat aptiko, kad savo produktyvumo lygiu įdiegtasis „Android“ kenkėjiško kodo skeneris nusileidžia tokioms mobilioms antivirusinėms, kaip „Avast“, „Kaspersky“ ir „Symantec“. Be viso kito, šios trijulės surastų kenkėjiškų programų procentas svyravo nuo 51 % iki 100 %, o tai dar kartą parodo, kad į „Android“ įdiegtas „Google Play“ saugumo modulis absoliučia dauguma atvejų yra neveiksmingas.

Antra vertus, Xuxian Jiang pavyko išsiaiškinti, kad „VirusTotal“, kurį neseniai įsigijo „Google“, puikiai susitvarko su virusų paieška. Taigi, paieškos milžinė gali jau gana greitai atnaujinti savo „Android“ skenerį tikrai smarkiai padidindama jo efektyvumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų