REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Prieš gražiausias metų šventes visi tiki stebuklu, todėl paramos ir pagalbos akcijų šiuo metu tiek daug“, – įsitikinusi prie vienos iš tokių akcijų prisidėjusi tituluota gražuolė ir dviejų baltapūkių sūnelių mama Vaida Grikšaitė-Česnauskienė (29).

„Prieš gražiausias metų šventes visi tiki stebuklu, todėl paramos ir pagalbos akcijų šiuo metu tiek daug“, – įsitikinusi prie vienos iš tokių akcijų prisidėjusi tituluota gražuolė ir dviejų baltapūkių sūnelių mama Vaida Grikšaitė-Česnauskienė (29).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerai jos bičiulei, „Modi Du“ įkūrėjai Dianai Vapsvienei pasiūlius prisidėti prie kalėdinio stebuklo Aulelių vaikų globos namų auklėtiniams ir nepasiturinčių šeimų vaikams iš Anykščių sukūrimo, Vaida neliko abejinga. „Šiems vaikams trūksta drabužėlių, pagalvių, paklotėlių, patalynės ir kitų būtinų dalykų. Turiu galimybę jiems padėti, todėl ir neatsisakiau prisidėti. Kartais pagalvoju, kad mano sūnūs gyvena gerai, bet yra vaikų, kurie gyvena daug blogiau, kuriems „Lego“ ar kiti žaisliukai yra pati didžiausia svajonė“, – sakė su abiem sūnumis, Rojumi (1, 5 metų) ir Deividu (4), įvairių vaikiškų daiktų paaukojusi V.Grikšaitė-Česnauskienė.

REKLAMA

Tačiau buvęs modelis ne tik prieš šventes stengiasi padėti šalia esantiems ir sunkiau besiverčiantiems. Pamačiusi parduotuvėje senolę, kuri skaičiuoja paskutinius pinigėlius, už kuriuos galėtų nusipirkti maisto, Vaida negali likti abejinga. „Duodu jai 10-20 litų maistui, nes senyvo amžiaus žmonėms reikia pagalbos, jie juk neturi užnugario“, – nesididžiuodama apie gerus darbus prasitarė moteris.

Padėti kitam ji moko ir su savo sūnus. Tiesa, mažasis Rojus dar nelabai supranta šių problemų, tačiau vyresnėlis Deividas jau žino, kad ne visi pasaulio vaikai turi ką valgyti, kuo apsirengti ar kur gyventi. „Galbūt nelabai gražiai darau, tačiau kai ant stalo padėtų namie gamintų ir skanių pietų ar vakarienės Deividas pareiškia nevalgysiantis, aš jam primenu, kad taip daryti nėra gražu. Primenu, kad per televizorių jis matė, kad ne visi vaikučiai turi valgyti, o kai kuriems, pavyzdžiui, gyvenantiems Afrikoje, dienos riekė yra prabanga“, – apie sūnų, kad šie užaugtų dori ir užjaučiantys, auklėjimą kalbėjo Vaida.

REKLAMA
REKLAMA

Už futbolininko Deivido Česnauskio ištekėjusi tituluota gražuolė taip pat dėkinga savo vyrui, kuris ją dažnai priverčia sustoti ir pagalvoti, ar tikrai visko, ko ji nori, iš tiesų reikia. „Mano vyras yra lyg stabdis, nes visų mūsų norai ir poreikiai kas kart vis didėja. Deividas sako, kad reikia pagalvoti, kad ne visi taip gerai gyvena. Tad ir vaikus mokau vertinti tai, ką turi, mylėti vienas kitą ir nelikti abejingiems tiems, kurie reikalinga pagalba“, – apie kasdienes žmogiškumo pamokas sakė garsi moteris.

Tad artėjant gražiausioms metų šventėms Vaida ragina visus galinčius atnešti į sostinės Šiaurės miestelyje įsikūrusią „Modi Du“ parduotuvę vaikiškų drabužėlių, avalynės, žaislų ar patalynės komplektų, kurie neabejotinai Aulelių vaikų globos namų auklėtiniams ir nepasiturinčių šeimų vaikams prilygs kalėdiniam stebuklui.

„Pasidalinkime gerumu su tais, kuriems to labai reikia. Juk, ar gali būti geresnis jausmas už tą, kurį pajunti padaręs gerą darbą ir padėjęs savo artimui?“ – neabejojo ne prie vienos paramos ir labdaros akcijos prisidėjusi V.Grikšaitė-Česnauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų