REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Korporacija „Google“ pristatė naują kartografinę programėlę „iPhone“, „iPad“ ir kitiems prietaisams su „iOS“ platforma, informuoja „Bloomberg“.

REKLAMA
REKLAMA

Korporacija „Apple“ rugsėjo mėnesį išleido naują operacinę sistemą „iOS 6“, kurioje atsisakė anksčiau naudotų „Google“ žemėlapių ir pakeitė juos savais.

REKLAMA

Nemokama „Google Maps“ programėlė bus prieinama daugiau nei 40 šalių ir 29 kalbomis, ketvirtadienį pareiškė „Google“.

„Žmonės iš visų pasaulio kampelių prašė įdiegti išmaniuosiuose telefonuose „iPhone“ „Google Maps“ paslaugą“, teigiama kompanijos pareiškime. - Šiandien su džiaugsmu pranešame, kad „Google Maps“ jau įdiegta“.

„Apple“ atstovas atsisakė komentuoti šį pranešimą.

Nauja „Google Maps“ programa siūlo navigacinę posūkius nurodančią paslaugą, šios funkcijos ankstesnėje „Google“ žemėlapių versijoje nebuvo dėl ginčo tarp „Google“ ir „Apple“. Be to, nauja žemėlapių programa suteikia „detalios informacijos apie daugiau nei 80 mln. įmonių“, pranešė „Google“.

REKLAMA
REKLAMA

Dar gegužę „Apple“ pranešė, kad atsisakys savo pagrindinės konkurentės „Google Maps“ kartografinės paslaugos ir pakeis ją savąja.

Nuo tada, kai rugsėjo 21 d. pasirodė naujieji išmanieji telefonai, vartotojai ėmė skųstis dėl „Maps" paslaugos, tvirtindami, kad ji teikia neteisingus duomenis ir iškreiptus vaizdus.

Korporacijai ir asmeniškai jos vadovui Timui Kukui (Tim Cook) netgi teko atsiprašinėti pirkėjų.

Spalio pabaigoje „Apple“ paskelbė apie didžiausius per pastarąjį dešimtmetį vadovybės pertvarkymus. Buvo atleistas Skotas Forstolas (Scott Forstall), atsakingas už operacinės sistemos iOS ir kartografinės paslaugos kūrimą, ir Džonas Brauetas (John Browett), atsakingas už mažmeninės prekybos strategiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų