REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos fotomenininkų sąjungos iniciatyva pirmą kartą bus teikiama garsaus kritiko Skirmanto Valiulio premija. Ketvirtadienį Vilniaus rotušėje premija bus teikiama kasmečiame Lietuvos fotomenininkų sąjungos renginyje, sukviesiančiame šalies kultūros ir meno, verslo ir politikos žmones, fotografus ir fotografijos mylėtojus.

REKLAMA
REKLAMA

Premija įsteigta žinomam fotografijos ir kino bei televizijos kritikui S. Valiuliui (1938-2011) atminti ir jo bendražygiams bei sekėjams įvertinti ir paskatinti. Premija skiriama už reikšmingiausius ir profesionaliausius fotografijos istorijos tyrinėjimus ir publikacijas, kritikos darbus, kuratorinius projektus, fotografijos leidinių sudarymą, įvairiapusę fotografijos sklaidą ir populiarinimą Lietuvoje bei užsienyje per praėjusius metus arba už viso gyvenimo darbus. S. Valiulio premijos mecenate tapo bendrovė "Eika".

REKLAMA

S. Valiulis buvo Lietuvos žurnalistų sąjungos, Lietuvos fotomenininkų sąjungos valdybos, Lietuvos kinematografininkų sąjungos narys, Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komiteto, Kultūros ministerijos Kino ir fotografijos ekspertų komisijos, Kultūros ir meno tarybos narys. 1990-1992 m. S. Valiulis dirbo Lietuvos radijo ir televizijos generaliniu direktoriumi.

Kasmečiame renginyje Vilniaus rotušėje bus įteiktos ir tradicinės Lietuvos fotomenininkų sąjungos premijos, apžvelgti šių metų leidiniai ir parodos. Renginio lankytojus į fotografinę aplinką įtrauks paroda, parengta pagal šių metų metraščio "Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien'12", kurio sudarytojas Nacionalinės premijos laureatas Algimantas Aleksandravičius, fotografijas.

Šis renginys kartu yra ir Lietuvos fotomėgėjų sąjungos įkūrimo 80-mečio, kuris bus minimas 2013 m. sausio 15 d., įžanga. Lietuvos fotomenininkų sąjunga yra kūrybinė sąjunga, tęsianti 1933 m. įkurtos Lietuvos fotomėgėjų sąjungos kūrybinę ir visuomeninę veiklą.

Premija įteikiama 19 val.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų