REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Gruodžio 12 d. vakarą per Lietuvos televiziją buvo tiesiogiai transliuojamas telemaratonas „Ištiesk gerumui ranką“, skirtas negalią turintiems vaikams paremti.

Gruodžio 12 d. vakarą per Lietuvos televiziją buvo tiesiogiai transliuojamas telemaratonas „Ištiesk gerumui ranką“, skirtas negalią turintiems vaikams paremti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginyje koncertavo ir Lietuvos žmones parodyti gerumą kvitė  atlikėjai Rūta Ščiogolevaitė, Rytis Cicinas, Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis, Atlanta, grupės „ŠarkA“, „Kvinta“ bei kiti.

REKLAMA

Visi renginyje dalyvavę atlikėjai – Rūta Ščiogolevaitė, Rytis Cicinas, Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis, Atlanta, grupės „ŠarkA“, „Kvinta“ bei kiti – koncertavo be honoraro, o jį vedė vedė Marijus Žiedas ir Eglė Daugėlaitė

Akcijos „Ištiesk gerumui ranką“ globėja – Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

(Papildyta 21:33 va.) Koncertą jausminga balade „Leisk pasveikint“ pradėjo Rūta Ščiogolevaitė. Ant juoda suknele vilkinčios dainininkės scenoje krito snaigės, o draugiją scenoje jai palaikė baltais kostiumais apsirengusios kelios mažosios balerinos.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos vedėjai pasakojo, kad jau ketvirtus metus vykstanti akcija siekia išpildyti vaikų svajones, kuria jie rašo prieš Kalėdas.

Vaikų svajonės – pačios įvairiausios:  nuo piešimo priemonių, žaislų, dviratukų iki būtinų gydymo priemonių.

„Dideli stebuklai gimsta iš tikėjimo ir meilės, o nedidelius stebuklus mes galime išpildyti patys“, – kviesdama prisijungti prie akcijos ir išpildyti vaikų svajones sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pati akcijos globėja asmeniškai išpildė 15-mečio Beno svajonę – beveik 30 operacijų jau iškentusiam paaugliui ji padovanojo jam specialią kėdę su ratukais. Studijoje kalbinta Beno mama, optimizmo sakė, kad nepalūžti jai padeda krikščioniškos vertybės, o stiprybės su sūnumi semiasi vienas iš kito.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienos mergaitės svajonės prezidentė neišpildė, bet pažadėjo netrukus tai padaryti: 10 metų Kornelijos svajojo susitikti su šalies vadove ir šis susitikimas jau įtrauktas į D. Grybauskaitės darbotvarkę sausio 4 dieną.

Po šių istorijų į sceną žengė grupės „ŠarkA“ merginos.

(Papildyta 22:01 val.) Fondo „Algojimas“ įkūrėja ir akcijos sumanytoja Aušra Stancikienė džiaugėsi, kad transliacijos metu ženkliai auga žmonių aukojama suma – tai rodo, kiek vaikų svajonių bus galima išpildyti ir jų Kalėdas padaryti šviesesnes. Tačiau moteris priminė, kad net ir pinigai – dar ne viskas: neįgaliesiems taip pat reikia paprasčiausio žmogiško dėmesio, supratimo bei mūsų visuomenėje dar pernelyg retos tolerancijos.

REKLAMA

Šiuos žodžius patvirtino ir vaikščioti negalinčio berniuko Ilja tėvai: linksmam ir guviam vaikui gyvenimą labiau kartina ne vežimėlis, o nejautrūs aplinkiniai.

Ilja svajonė buvo susitikti su legendiniu krepšininku Arvydu Saboniu. Dalyvaudami bendroje fotosesijoje ir paklausti, ko palinkėtų vienas kitams Kalėdų proga, aukštaūgis krepšininkas ir berniukas juokdamiesi atsakė: „Saldainių!“

(Papildyta 22:26 val.) Po dar vienos R. Ščiogolevaitės dainos E. Daugėlaitė studijoje kalbino kunigą Ričardą Doveiką. „Mūsų vaikams reikia vieno dalyko – kad kartu su mumis galėtų kurti bendrą gyvenimą ir bendrą ateitį“, – sakė jis.

REKLAMA

Dvasininkas teigė, kad susitikimas ir pagalba neįgaliems vaikams reikalinga ne tik jiems, bet ir kiekvienas iš mūsų – „Be tų vaikų mūsų vidus būtų skurdesnis ir tuštesnis.“

Pacitavęs Šventąjį Raštą, R. Doveiką sakė: „Būtina gerumu prisiliesti, kad galėtume savyje brandinti tyros širdies pasaulį, kuris padės matyti Dievą“.

Po šio pokalbio į sceną žengė Atlanta. Dainą „Viskas nauja“ jai atlikti padėjo mažoji scenos kompanionė Urtė. Atlikusi kūrinį Atlanta papasakojo, jog dar prieš metus Urtė negalėjo vaikščioti, ir paragino žmones aukoti, kad padėtų kuo daugiau vaikų pasveikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo kūriniu prie akcijos prisidėjo ir atlikėja Mia – ji dovanojo dainą „Tik tu neišeik“.

(Papildyta 23:32 val.) Dar viena istorija – Nidos, Jono ir mažosios Vakarės. Nida ir Jonas susipažino būdami studentais, įsimylėjo, susituokė... Abu labai apsidžiaugė, kai Nida pasijuto nėščia ir džiaugsmas išaugo dvigubai, kai paaiškėjo, jog tai – dvynukai.

Tačiau netrukus teko skaudžiai nusivilti: vienas dvynukas nustojo vystytis dar įsčiose. Gydytojai tikėjosi, antrajam kūdikiui tai nepakenks, bet Vakarė gimė su maža galvyte, kurioje nėra vieno smegenų pusrutulio.

REKLAMA

Nida sako, kad jau nustojo savęs klausti, už ką jų šeimai teko ši nelaimė. Dukros negalia poros nepalaužė – jie ją myli ir toliau augina kartu. Be to, nors ir labai bijojo, bet neseniai susilaukė ir dar vienos dukrelės – laimei, Smiltė sveika ir linksma. „Nieko nekeistume“, – dabar sako dviejų dukrų tėvai.

Loretos ir Gintauto iš Raseinių istorija kitokia – jie susilaukė keturių sūnų. Trys auga visišlai sveiki, o ketvirtajam, jaunėliui Deimantui, diagnozuota visa puokštė ligų – cerebralinis paralyžius, kurtumas, toliaregystė ir silpnaprotystė. Berniukui reikia nuolatinio rūpesčio ir priežiūros. Loreta sako, kad iki šiol nesusitaikė su likimu, bet nepasiduoda, stengiasi ir tikisi, kad kol jaučia tėvų rūpestį, Deimantas viduje jaučiasi laimingas.

REKLAMA

(Papildyta 23:44 val.) Savo dainą taip pat dovanojo Evelina Anusauskaitė, o Irenos Starošaitė ir Žilvino Žvagulio duetas itin pradžiugino mažąjį Izidorių. Berniukas jau ne pirmus metus dalyvauja paramos akcijoje ir yra I. Starošaitės gerbėjas, tad daina „Kalėdos prie jūros“ buvo dedikuota specialiai jam.

Koncertą vainikavo vaikinų kvarteto „Kvinta“ atlikta itin simboliška daina – Michalo Jacksono „We Are the World“

Apie akciją „Ištiesk gerumui ranką“

Ketvirtus metus vykstančios labdaros akcijos „Ištiesk gerumui ranką“ sumanytojai tvirtina, kad Lietuvoje gyvena per 30 000 vaikus su negalia auginančių šeimų. Kaip teigia akcijos iniciatorė Labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ įkūrėja ir vadovė Aušra Stančikienė, socialinių paslaugų infrastruktūra neįgaliems vaikams ir juos auginančioms šeimoms Lietuvoje nėra plečiama, o tėveliai dažnai neišgali sumokėti už vaikams būtinas sveikatinimo paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Didžioji dalis neįgalius vaikus auginančių šeimų balansuoja ant skurdo ribos. Matydami tokią niūrią šeimų tikrovę šios akcijos metu surinktas lėšas skirsime skubios pagalbos, reikalingos negalią turinčio vaiko medicininėms ir reabilitacijos paslaugoms, nefinansuojamoms valstybės, apmokėti. Dažna negalią turintį vaiką auginanti šeima tiesiog to neišgali, todėl jiems svarbus bet koks palaikymas“, – sako A. Stančikienė.

Be šio telemaratono, šiais metais „Ištiesk gerumui ranką“ akcijos metu vykdomos dar kelios labdaringos veiklos. Iki gruodžio 27 d. tebevyksta neįgalių vaikų kalėdinių svajonių pildymo akcija. Visos negalios paliestų vaikų svajonės skelbiamos svetainėje www.algojimas.lt.

Paaukoti galima akcijos metu skambinant trumpaisiais telefono numeriais bei svetainėje www.aukok.lt.

Lietuvos ugdymo įstaigos bei verslo įmonės taip pat dalyvauja fondo organizuojamoje socialinėje akcijoje „Pasipuošk eglę švelniukais ir padėk neįgaliems vaikams“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų