REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys berniukai ir dvi mergaitės – toks „magiškųjų dvyliktukų“ derlius trečiadienio pavakarę buvo Kauno P. Mažylio gimdymo namuose.

Trys berniukai ir dvi mergaitės – toks „magiškųjų dvyliktukų“ derlius trečiadienio pavakarę buvo Kauno P. Mažylio gimdymo namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Deja, tai ne penketukas. Penkios moterys šiandien vaikučius pagimdė. Tris berniukus ir dvi mergaites. Jeigu būtų gimęs penketukas, tai būtų ypatingas įvykis. Tačiau mūsų ligoninei penki naujagimiai per dieną – taip nemažai. Paprastai pas mus per mėnesį į pasaulį ateina apie 100 vaikučių, tai vidutiniškai per dieną trys su trupučiu“, – trečiadienio pavakarę Balsas.lt žurnalistams sakė Kauno P. Mažylio gimdymo namų direktoriaus pavaduotojas Evaldas Sutkus.

REKLAMA

Tačiau pasak gydytojo, nė viena iš „magiškąją dieną“ gimdžiusių moterų specialiai neplanavo, kad vaikelis gimtų būtent „trijų dvyliktukų“ dieną.

„Kalbėjau su moterimis, nė viena neplanavo. Viena net labai nenorėjo, kad vaikelis gimtų būtent šiandien, nes tai – neseniai mirusios močiutės gimtadienis. Kita vakar vakare sakė pagalvojusi, kad būtų visai neblogai pagimdyti šiandien, bet ypatingai šios dienos nesureikšmino “, – pasakojo gydytojas.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar anksčiau, ypatingomis – septynetukų, aštuntukų, vienuoliktukų – dienomis gimdavo daugiau vaikučių negu įprastomis dienomis, gydytojas sakė, kad išskirtų 2007-ųjų liepos 7-ąją.

„Septynetukai“ buvo populiariausi. Tada ažiotažas buvo visame pasaulyje. Buvo daug norinčių pataikyti. Prisimenu,ir pas mane lankėsi kelios moterys, kurios iš anksto bandė planuoti nėštumą, kad galėtų gimdyti liepos 7-ąją. Tačiau neprisimenu, kad joms būtų pavykę“, – sakė E. Sutkus.

„Kai artėjo 2000-ieji, šeimos taip pat iš anksto skaičiavo, kad galėtų pagimdyti sausio 1-ąją, ir dar kuo anksčiau – kad būtų pirmi. Juos skatino tūkstantmečio vaikui žadamos dovanos. Bet yra ir dienų, kai moterys nenori gimdyti, pavyzdžiui, lapkričio 1-ąją“, – tęsė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar galima būtų viena kita diena „pastumti“ vaikelio atėjimo į pasaulį laiką, gydytojas aiškino, kad vien dėl užgaidos to tikrai nedarytų.

„Jeigu numatyta planinė operacija,vadinamasis „cezaris“, galima kokią dieną į vieną ar kitą pusę pastumti, bet šiandien planinių operacijų nebuvo, visos moterys pagimdė pačios. Žinoma, kartais ir natūralus gimdymas pagreitinamas, bet tam turi būti rimtos priežastys. Pavyzdžiui, kai pernešioja moterys – galima šiandien, galima rytoj skatinti gimdymą. Bet dėl kokių nors prisigalvojimų to tikrai nedarome“, – aiškino E. Sutkus.

REKLAMA

Jis prasitarė, kad jų ligoninėje iki pusiaunakčio mažylio gali susilaukti dar viena moteris. Tačiau jeigu jis gimtų net vos kelios minutės po pusiaunakčio, tai jau būtų gruodžio 13-oji.

„Kartais būna, kad moterys prašo, jog užrašytume kitą dieną, ypač per Naujuosius metus. Bet taip nedarome“, – sakė E. Sutkus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų