REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Europarlamentaras Vytautas Landsbergis Europos Parlamento delegacijų pirmininkų diskusijoje su ES Specialiuoju įgaliotiniu žmogaus teisėms Stavros Lambrinidžiu išreiškė rūpestį dėl nepakankamo vaikų teisių Europos Sąjungoje reglamentavimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi mes visi esame susirūpinę žmogaus teisių universalumu, prašau pasakyti, kaip turėtų būti matomos (universalios ar ne) vaiko teisės?“, – teiravosi jis žmogaus teisių įgaliotinio.

REKLAMA

„Kokiu mastu universaliosios žmogaus teisės apima, kaip regis, menkesnes vaikų teises ir kokiu mastu šios yra apribotos kokiais nors reguliavimais, galbūt nelabai universaliais, kai atsakomybė suteikta arba perduota vaiko vyresnybei, ar ji būtų tėvai, ar juos pakeičiantieji?“

„Atrodo, kad vaikas tąsyk yra riboto veiksnumo žmogus, nelyginant neįgalus suaugęs, kurio teisė spręsti ir veikti bendruomenėje ar visuomenėje yra apribota. Vėlgi universaliais ar mažiau universaliais reguliavimais. Panašiai atsitinka situacijose, kai atsakingų už save žmonių teisės tai sutampa, tai prieštarauja kitoms pagal tarptautinius civilinius kodeksus ir tuo pačiu metu pagal genties, paprotinius ar religinius elgesio kodeksus. Ypač, žinoma, tai liečia vaikus arba jaunų mergaičių teises, kol jų vaikiškas ar santuokinis amžius nėra universaliai nustatytas“, – pažymėjo V. Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Stavros Lambrinidžio V. Landsbergis neišgirdo konkretaus atsakymo į savo klausimą. ES Žmogaus teisių įgaliotinis teigė, kad 2013 bus metai, kai ypatingas dėmesys teks vaikų teisėms.

„Nevyriausybinės organizacijos turės būti labai remiamos, kad vaikų teisės atsidurtų dėmesio centre. Ypač karo ir panašių veiksmų metu“, – sakė jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų