REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šveicarijoje, kuri ekonomikos nuosmukį atlaikė kur kas sėkmingiau nei kaimyninė euro zona, piliečių pasididžiavimas savo šalimi - rekordinis, informuoja "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis tyrimų instituto "Gfs Bern" atliktos apklausos rezultatais, 86 proc. šveicarų didžiuojasi savo šalimi - toks rekordinis rodiklis buvo užfiksuotas tik 2007 metais. "Gfs Bern" apklausė tūkstantį šveicarų.

REKLAMA

"Didžiavimasis savo valstybe 2012 metais kur kas labiau paremtas politiniais veiksniais nei ankstesniais metais. Sąrašo viršuje yra tokie veiksniai kaip neutralumas ir nepriklausomybė", - teigiama apklausą užsakiusio banko "Credit Suisse" pranešime.

Jame priduriama, jog didelė dalis apklaustųjų taip pat pabrėžė, kad didžiuojasi stipria Šveicarijos tiesioginės demokratijos tradicija ir jos švietimo sistema. Svarbesni tapo ir tokie veiksniai kaip taika, tvarka ir švara.

Šveicarija nėra nei Europos Sąjungos (ES), nei euro zonos narė ir pastaraisiais metais buvo ekonomiškai palyginti stabili šalis, tuo tarpu bloko valstybėse išaugo nedarbas ir vyriausybių skolos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų