REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kipras paskolą gaus tik po to, kai euro zona ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF) maždaug sausio viduryje sulauks galutinių šalies bankų stropumo testų rezultatų, antradienį sakė Europos Komisijos atstovas spaudai, informuoja "Dow Jones".

REKLAMA
REKLAMA

Europos Sąjungos (ES) ekonomikos ir pinigų reikalų komisaro Olio Rėno (Olli Rehn) atstovas spaudai Saimonas O'Konoras (Simon O'Connor) žurnalistams sakė, kad norint užbaigti derybas dėl gelbėjimo paketo akivaizdžiai būtinas galutinis įvertinimas, kuriame bus nurodyta, kiek kapitalo bankams reikės norint padengti galimus nuostolius.

REKLAMA

Investicinė kompanija PIMCO jau atliko preliminarų bankų rekapitalizacijos poreikių vertinimą, tačiau Kipro vyriausybė jo rezultatų neatskleidė. Supratimo memorandumo juodraštyje nurodyta, kad dėl Graikijos krizės nukentėjusiems Kipro bankams reikia 10 mlrd. eurų.

Visas gelbėjimo paketas gali siekti daugiau nei 17 mlrd. eurų. Šalies skola šoktelėtų kur kas aukščiau 100 proc. jos bendrojo vidaus produkto (BVP).

Kipras dėl gelbėjimo paketo su euro zona ir TVF derasi pastaruosius penkis mėnesius, o daugiausia diskusijų kelia bankų rekapitalizacijos planas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų