REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Volvo“ pelnytai vadinama vienų iš saugiausių pasaulyje transporto priemonių gamintojų, o kad pateisintų savo reputaciją, švedai jau nuo 2020 m. ketina pradėti gaminti automobilius, kuriuos vairuojant rizika gauti traumą bus labai ir labai maža.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi daugumoje kelių eismo incidentų įvyksta dėl žmogiškos klaidos, tuo efektyviausiu būdu apsaugoti žmogų yra jos, kaip rizikos faktoriaus, pašalinimas. Pati saugiausia transporto priemonė judės apskritai nesikišant vairuotojui.

REKLAMA

Daugelis automobilių gamintojų šiuo metu dirba prie bepiločių automobilių kūrimo, ir netgi „Google“, kuri anksčiau neturėjo jokių sąsajų su automobilių industrija, taip pat kuria savo projektą. Vis tik kompanijos Volvo atstovai įsitikinę, jog jie taps pirmuoju prekiniu ženklu, kurie pristatys rinkai pirmąjį pasaulį automobilį su autopilotu.

Bevielio ryšio dėka automobiliai „bendraus“ tarpusavyje, kiekvienai transporto priemonei taip bus išskiriama tik jam skirta vieta kelyje, tokiu būdu papulti į eismo įvykį bus labai sudėtinga.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis serijinis Volvo automobilis su pažangia technologija turėtų debiutuoti jau 2014 m., o važiuodamas autonominiu režimu jis galės įsibėgėti iki 50 km/h, o viso to pilnai užtenka, kad praktikoje būtų įrodytas naujos galimybės efektyvumas. Beje, tai nėra vienintelis švedų autogamintojo projektas: anksčiau „Volvo“ atlikinėjo sistemos „Sartre“ bandymus, kuri leidžia kolonoje esantiems automobiliams judėti iki 85 km/h.

Konstantinas Pushalotas  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų