REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Egipto sostinėje Kaire nežinomi užpuolikai apšaudė Tahririo aikštėje įsikūrusius protestuotojus, informuoja "Reuters". Egipto žiniasklaida ir liudininkai teigia, kad devyni žmonės buvo sužeisti.

REKLAMA
REKLAMA

Užpuolikai taip pat mėtė padegamuosius užtaisus, nuo kurių kilo nedidelis gaisras. Aikštę apsupo policijos pareigūnai.

REKLAMA

Protestuotojai Tahririo aikštėje įsikūrė po to, kai prezidentas Mohamed Mursi lapkričio mėnesį paskelbė dekretą, kuriuo padidino savo galias. Prezidentas dekretą atšaukė, bet protestuotojai nepatenkinti tuo, kad, kaip ir buvo numatyta, šeštadienį vyks referendumas dėl naujos Konstitucijos.

Kairieji, liberalai ir kitos opozicinės grupės ragino savo šalininkus antradienio popietę žygiuoti prie prezidentūros ir protestuoti prieš paskubomis suorganizuotą referendumą. Tuo tarpu islamistai, kurie sudarė daugumą Konstitucijos projektą kūrusioje asamblėjoje, savo šalininkus ragino tą pačią dieną surengti demonstraciją ir paremti prezidentą bei referendumą.

Elitinė Respublikos gvardija dar nenaudojo jėgos prieš protestuotojus. Prezidentūros pastatas apsuptas spygliuota viela, tankais ir betono barikadomis, o M. Mursis sekmadienį vakare davė leidimą ginkluotosioms pajėgoms per referendumą ir iki bus paskelbti jo rezultatai sulaikyti civilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų