REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar vyko Darbo partijos (DP) prezidiumas, kurio metu buvo nuspręsta, ką siūlyti į trūkstamas ministrų kėdes. V. Uspaskichas žurnalistams teigė, kad į kiekvieną postą siūloma po tris kandidatus. Šiandien paskirtas premjeras Algirdas Butkevičius žurnalistams teigė, kad prezidentei Daliai Grybauskaitei teiks keturias kandidatūras – po dvi į kiekvieną postą.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, jie yra labai tinkami“, – teigė jis ir pabrėžė, kad prieš tai teiktos Loretos Graužinienės ir Virginijos Baltraitienės kandidatūros taip pat buvo tinkamos ir buvo panašaus lygio, nors joms ir nebuvo pritarta.

REKLAMA

„Tie žmonės, kur praktiškai aš maždaug esu apsisprendęs, kokie jie turėtų būti, jie yra tikrai labai aukštos kompetencijos, turi darbo patirties tiek moksle, tiek valstybės tarnyboje, todėl manau, kad neturėtų kilti ginčų ar abejonių dėl jų paskyrimo“, – svarstė politikas. 

Balsas.lt primena, kad prezidentė patvirtino nepilną Vyriausybę su dvylika ministrų, trūksta Socialinės apsaugos ir darbo bei Švietimo ir mokslo ministrų.

REKLAMA
REKLAMA

A. Butkevičius taip pat atskleidė, kad teikiami kandidatai turi mokslo laipsnius, vienas – netgi yra profesorius.

Paskirtasis premjeras teigė, kad kandidatų sąraše, kurį jis teiks prezidentei, nėra Seimo narių.

Du darbiečiai atsisakė ministrų postų

Seimo koridoriuje sustabdžius vieningai žingsniuojančius darbiečius – Mečislovą Zasčiurinską ir Dangutę Mikutienę – ir paklausus, ar jiems buvo siūlyti ministrų postai, jie paslaptingai susižvalgė, o D. Mikutienė, paklaususi kolegos, ar jis gavo pasiūlymą, ėmė juoktis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastarasis atsakė: „Neturiu, ką pasakyti.“

Jo bendrapartietė buvo kiek kalbesnė ir atskleidė, kad pasiūlymą gavo, bet ne tokį, kokio norėjo. „Aš norėjau tik Sveikatos (apsaugos ministro posto – Balsas.lt), o siūlė socialinį (Socialinės apsaugos ir darbo ministerija – Balsas.lt).“ Pagal koalicijos susitarimą, SAM atiteko socialdemokratams. Politikė teigė, kad ji nesutiko pretenduoti į šį postą, nes pati jau dvylika metų dirba sveikatos apsaugos srityje.

„Klausykite, gal jau užtenka tų maryčių melnikaičių, kad visas skyles užkimšinėtų?“, – stebėjosi ji.

M. Zasčiurinskas pripažino, kad taip pat gavo siūlymą užimti Socialinės apsaugos ir darbo ministro postą, tačiau atsisakė. Paklaustas, kodėl atsisakė, jis teištarė: „Atsisakiau.“

Teiraujantis, ar bijojo, kad neįtiktų prezidentei, politikas ėmė juoktis: „Tokia puiki moteris, nu ką jūs?“ 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų