REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių aferų tyrėjai teigia pričiupę didelę pridėtinės vertės (PVM) mokesčius grobsčiusią grupuotę. Pareigūnų akiratyje atsidūrė ir Kauno savivaldybės tarybos nariui milijonieriui Visvaldui Matijošaičiui priklausanti „Vičiūnų“ įmonių grupė, rašo „Lietuvos rytas“

REKLAMA
REKLAMA

Įtarimai dėl sukčiavimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisėtos įmonių veiklos pareikšti keturiolikos „Vičiūnų“ įmonių grupei priklausančių bendrovių vadovams bei juridiniam asmeniui - restoranų tinklą valdančiai bendrovei „Vičiūnų restoranų grupė“.

REKLAMA

Įtariama, kad per 2 metus šie asmenys valstybės biudžetui nesumokėjo mažiausiai 2 mln. litų vertės PVM ir pelno mokesčių. Tyrimas tik pradėtas, todėl, pasak tyrėjų, ši suma gali keistis. Manoma, kad sukčiavimui buvo pasirinktas vienas populiariausių pinigų grobstymo būdų - per jokios realios veiklos nevykdančias bendroves.

Apribotas ne tik fizinių asmenų, bet ir 34 restoranus „Charlie Pizza“, „Katpėdėlė“, „Carskoje selo“ bei „La Crepe“ valdančios „Vičiūnų restoranų grupės“ turtas. Įtariamųjų namuose ir darbovietėse buvo atlikta daugiau nei 20 kratų. Rasta tyrimui svarbių dokumentų ir daiktų.

REKLAMA
REKLAMA

„Nusprendėme patys išsiaiškinti, kas atsitiko. Nelaukdami metų pabaigos užsakėme atlikti „Vičiūnų restoranų grupės“ auditą. Tuomet tiksliai žinosime, kokios paslaugos ir kokiomis sąlygomis buvo perkamos“, – „Lietuvos rytui“ sakė „Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

Jis teigė turįs įtarimų, tačiau kol kas nenorėtų jais dalintis. „Dėl šios priežasties samdome ekspertus, kurie viską gerai patikrintų ir pateiktų išvadas. Kalbama apie nesumokėtus maždaug 2 mln. litų mokesčių. Restoranų grupei tai labai menka pinigų suma, palyginti su apyvarta. Su kitais „Vičiūnų“ įmonių grupės padaliniais FNTT tyrimas visiškai nesusijęs. Nei aš, nei mano šeimos nariai nėra įtariamieji ir nebuvo net apklausti“, – teigė V. Matijošaitis. 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų