REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Papildyta 20:53) Darbo partijos vadovybė: premjeras Algirdas Butkevičius mūsų kandidatus į ministrus sužinos antradienį, teigia partijos. "Mano žiniomis tai bus antradienį," - sako vicepirmininkas Vytautas Gapšys.

(Papildyta 20:53) Darbo partijos vadovybė: premjeras Algirdas Butkevičius mūsų kandidatus į ministrus sužinos antradienį, teigia partijos. "Mano žiniomis tai bus antradienį," - sako vicepirmininkas Vytautas Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 20:36 val.) Pasak Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho, parinktieji kandidatai į ministrus atitiks ir prezidentės Dalios Grybauskaitės keliamus užsienio kalbų kriterijus.

REKLAMA

„Šįkart atrinkome su anglų kalba, su vokiečių, prancūzų ir net ispanų," – portalui balsas.lt sakė Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.

Anot jo, partija turi ne po vieną kandidatą į ministrų portfelius ir nebijo jokių kriterijų. „Mes tiesiog nebijome jokių variantų“,– aiškino V. Uspaskichas po partijos prezidiumo posėdžio.

(Papildyta 20:22 val.) Darbo partijos prezidiumas pirmadienio vakarą nusprendė, ką siūlys į dvi likusias tuščias vietas naujojoje Vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA

Į socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministrų postus nutarta siūlyti po tris kandidatus. Kaip ir anksčiau, nė vienos iš šešių pavardžių „darbiečiai“ neatskleidžia.

Pasak partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho, visi kandidatai – Darbo partijos nariai, bet ne Seimo nariai.

V. Uspaskichas tikino, kad nors prezidentė D. Grybauskaitė anksčiau jų siūlytas ministrų kandidatūras atmetė, jiems pretendentų netrūksta: „Penki į Socialinės apsaugos ir šeši buvo į Švietimo ministeriją. Po tris deleguojame, kurie daugiausiai surinko balsų“, – apie pasirinkimo galimybes prezidiumo posėdyje žurnalistams sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas sako, kad kandidatai į laisvus socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministrų postus bus iš Darbo partijos narių.

„Mums nereikia ieškoti, mes turime, mums reikia juos patvirtinti, tai bus partijos atstovai“, – prieš pirmadienį vakare prasidėjusį Darbo partijos prezidiumo posėdį, kuriame planuojama apsispręsti dėl dviejų kandidatų į ministrus, sakė V. Uspaskichas.

REKLAMA

Jis tikisi, kad Prezidentė Dalia Grybauskaitė pritars „darbiečių“ kandidatūroms. Paklaustas, ką darys, jeigu šalies vadovė jas vėl atmestų, jis atsakė: „Tikimės, kad ne, parinkome ne blogesnius negu žemės ūkio ir kultūros ministrai, jau žinome poreikius, kriterijus“, – žurnalistams sakė V. Uspaskichas.

Kaip skelbta, prezidentei D. Grybauskaitei patvirtinus ne visos sudėties šešioliktąją Vyriausybę, „darbiečiai“ ketina pateikti naujas kandidatūras į švietimo ir mokslo bei į socialinės apsaugos ir darbo ministrus.

Į šiuos postus „darbiečiai“ siūlė Seimo narių Loretos Graužinienės ir Virginijos Baltraitienės kandidatūras, tačiau nesulaukė šalies vadovės pritarimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų