REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elektronine pinigine vadinama daugiafunkcinė mikromokėjimų sistema „Tapsis“ mažina socialinę vaikų atskirtį ugdymo įstaigose. Tuo įsitikinęs vienos pirmųjų ją įsidiegusių mokyklų Lietuvoje direktorius Sigitas Alubauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nemažai daliai vaikų, gaunančių nemokamą maitinimą, valgykloje parodyti talonėlį, suteikiantį teisę į valstybės finansuojamus pietus, iš tiesų sukelia psichologinį diskomfortą. Tuo tarpu elektroninių piniginių turėjimas visus mokinius suvienodina“, - įsitikinęs Kauno Tado Ivanausko vidurinės mokyklos direktorius S. Alubauskas. Jo atstovaujamoje ugdymo įstaigoje mokosi 515 vaikų. Iš jų 130 gauna nemokamą maitinimą.

REKLAMA

Kauno miesto socialinių reikalų skyriaus vedėja Ana Sudžiuvienė teigė, kad daugiafunkcinė mikromokėjimų sistema supaprastina ir nemokamą maitinimą gaunančių moksleivių apskaitą. Jei vaikas atėjo papietauti tai išsyk matosi virtualioje „Tapsio“ erdvėje.

„Už moksleivį, kuriam skirtas maitinimas, niekas kitas nepavalgys, nes atėjęs į valgyklą jis turi pateikti asmeninę elektroninę piniginę. O mes maisto tiekėjams mokame už tai kiek vaikų realiai valgė“, - sakė A Sudžiuvienė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, mėnesio pabaigoje yra gaunami dokumentai keliems moksleiviams ir iš kokių klasių buvo įsigyti pusryčiams ar pietums pagaminti reikiami produktai. Vaikui iki 5 klasės per dieną maitinimui skiriama 4,20 lito, o besimokančiam vyresnėse klasėse – 4,68 lito. Iš viso Kaune nemokamai maitinama apie 8000 mokinių.

T. Ivanausko vidurinės mokyklos auklėtinių elektroninės piniginės yra integruotos į raktų pakubučius. Tėvai, norintys, kad vaikai ugdymo įstaigoje pietautų, internetu į jos sąskaitą perveda maistui reikiamą sumą ir gali peržiūrėti ar ji buvo išleista pagal paskirtį. Elektroninės piniginės yra nemokamai papildomos ir specialiuose terminaluose, kurių šiuo metu yra 20.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Elektronines „Tapsis“ pinigines turintys moksleiviai, pridėję raktų pakabuką prie reikiamos mikroschemos, patenka į mokyklą, joje gali atsiskaityti už kopijavimo, spausdinimo paslaugas.

Šiuo metu Lietuvoje daugiafunkcinė mikromokėjimų sistema „Tapsis“ įdiegta trijose Šiaulių, vienoje Kauno ir vienoje Vilniaus ugdymo įstaigoje. Parengiamieji programos paleidimo darbai vykdoma dar maždaug dešimtyje šalies mokyklų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų