REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos policija susisiekė su Australijos pareigūnais dėl ligoninėje dirbusios ir į skandalą įpainiotos Kembridžo hercogienės Keitės (Kate) slaugytojos mirties, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Slaugytoja Jacinta Saldana (Jacintha Saldanha) mirė penktadienį. Prieš kelias dienas ji atsiliepė telefonu, kai į Karaliaus Edvardo VII (King Edward VII) ligoninę, kurioje dėl stipraus pykinimo buvo gydoma nėščia Kembridžo hercogienė, skambino du Australijos radijo laidos vedėjai ir apsimetė Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nariais. J. Saldana patikėjo apsimetėliais ir perdavė skambutį asmeninei Keitės slaugytojai, kuri atskleidė informaciją apie hercogienės būklę.

REKLAMA

Australijos policija pranešė, kad su jais susisiekė Didžiosios Britanijos pareigūnai. Pirmadienį bus pradėtas slaugytojos mirties aplinkybių tyrimas. Manoma, kad 46-erių slaugytoja nusižudė. Australijos pareigūnai žiniasklaidai sakė, kad Didžiosios Britanijos policija kol kas tik informavo, kad galbūt į juos kreipsis tirdami J. Saldanos mirtį, bet kol kas nepateikė jokių prašymų.

Į Londono kliniką skambino radijo "2Day FM" laidos vedėjai Melė Greig (Mel Greig) ir Maiklas Kristianas (Michael Christian). Pranešama, kad jie patyrė daug streso dėl itin neigiamos visuomenės reakcijos į jų pokštą ir intensyviai konsultuojasi su psichologais. Teisės ekspertai teigia, kad radijo laidos vedėjai tikriausiai nebus teisiami nei Australijoje, nei Didžiojoje Britanijoje, nes jie neturėjo piktų kėslų. Tačiau gali būti, kad jie pažeidė Australijos įstatymą dėl sekimo prietaisų. Šis įstatymas draudžia viešai transliuoti privačius pokalbius, įrašytus "pasiklausymo priemone". Radijo stoties vadovai teigia, kad nebuvo pažeisti jokie įstatymai, o iš anksto įrašytą skambutį perklausė teisininkai ir nusprendė leisti jį transliuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų