REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Istorinė Lietuvos sostinė Trakai ambicingai pasitinka didžiausias metų šventes. Šeštadienį čia atidaromas kalėdinis miestelis, kurį aplankys keturi seneliai iš Rusijos, Lenkijos, Suomijos ir Vokietijos.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiąją miesto puošmeną – Kalėdų eglutę – įžiebs ilgabarzdis Kalėda, o iki pat Trijų Karalių įvairiose miesto vietose veiks septynios nykštukų rezidencijos, vyks teatralizuoti vaidinimai, koncertai, dovanėlių mugės.

REKLAMA

Prie antrą kartą rengiamos kalėdinės Trakų šventės šiemet prisijungė net keturios užsienio šalių ambasados.

Pasak Trakų rajono savivaldybės seniūno Kęstučio Vilkausko, pernai bendradarbiauta su Vokietijos ambasada, o šiemet prie jos prisijungė ir Suomijos, Rusijos bei Lenkijos atstovybės Lietuvoje.

„Kalėdų Senelių miestelyje, įkurtame apžvalgos aikštelėje priešais Trakų pilį, kiekvieną gruodžio ir pirmąjį sausio savaitgalį lankysis šių šalių ambasadų atstovai ir svečiuosis Kalėdų Seneliai, kurie ruošia ypatingą programą“, – sako seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA

K. Vilkauskas tikino, kad šiemet kalėdiniuose renginiuose laukiama daugybės svečių tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio. „Jaučiame didelį susidomėjimą šių metų švente, ypač iš mokyklų – jų atstovai jau skambina ir teiraujasi, kas ir kada pas mus vyks, tad ruošiamės priimti daug moksleivių grupių, – tvirtino K. Vilkauskas. – Kalėdiniais renginiais domisi ir turistai iš Rusijos, Baltarusijos. Jau tampa tradicija, kad žmonės iš šių kaimyninių valstybių atvažiuoja į Trakus sutikti Naujųjų metų“.

Magišką atmosferą Trakuose kurs teatralizuotos kalėdinės pasakos, nukelsiančios į vaizduotės ir stebuklų pasaulį. Kiekvieną gruodžio savaitgalį Kalėdų Seneliai nykštukų rezidencijose rengs specialią programą vaikams. Sekmadieniais jose dalyvaus ir kūrybingi vaikų globos namų vaikai, bus rengiamos estafetės, šeštadieniais ypatingus pasirodymus žada įvairiausi šokių ir muzikos kolektyvai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kiekviena rezidencija turės po savo unikalų antspaudą, – pasakoja K. Vilkauskas. – Visi, apsilankę Kalėdų Senelių miestelyje ir surinkę specialius antspaudus, galės dalyvauti loterijoje, kurios pagrindinis prizas – kelionė visai šeimai į Heidės pramogų parką Vokietijoje.“

Kalėdinės Trakų šventės organizatoriai tikisi sulaukti ir minusinės oro temperatūros, nes užšalus Galvės ežerui ant jo planuoja įrengti atvirą čiuožyklą. „Tai būtų išties gyva žiemos pasaka – aplink balta, o visi čiuožinėja prie pat Trakų pilies“, – planais dalijosi rajono seniūnas K.Vilkauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų