REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laikinai sustabdyta UAB „Bijola“ konditerijos cecho, puošusio tortus vaikams nevalgomomis medžiagomis, veikla.

Laikinai sustabdyta UAB „Bijola“ konditerijos cecho, puošusio tortus vaikams nevalgomomis medžiagomis, veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai skubų patikrinimą pradėjo ketvirtadienį, gavę vartotojo skundą, kad mažametė dukra prarijo metalinės vielos gabalėlį, valgydama minėtos bendrovės pagamintą gimtadienio tortą. Pasak vartotojo, dar keletą vielos gabalėlių vaikai, dalyvavę gimtadienio šventėje, išspjovė.

REKLAMA

Pasak Kauno VMVT viršininko pavaduotojo Petro Tarvydo, patikrinimo metu konditerijos ceche nustatyti grubūs gamybos technologijų pažeidimai.

„Įmonės konditeriai proginiams tortams puošti naudojamas įvairias figūrėles sutvirtindavo metalinėmis vielutėmis. Reikia pabrėžti, kad maisto produktų gamyboje draudžiama naudoti ne maisto medžiagas. Tai reiškia, kad vartotojas, įsigydamas tortą ar kitą gaminį, turi būti tikras, kad visas gaminys, taip pat ir puošybos detalės, yra valgomas. Maisto gamintojai privalo žinoti, kad nevalgomų detalių naudojimas kelia tiesioginį pavojų vartotojų sveikatai, ypač jei tai yra smulkios dalelės, kurias nepastebėjus lengva nuryti, užspringti“, – pabrėžė P. Tarvydas. Jo teigimu, įmonėje nustatyta ir bendrų higienos reikalavimų pažeidimų.

Atsižvelgus į patikrinimo rezultatus, konditerijos cecho veikla laikinai sustabdyta. Įmonei nurodyta nedelsiant nutraukti naudoti konditerijos gaminių gamyboje ar puošyboje ne maisto medžiagas ir surinkti iš rinkos visus produktus, kurių gamyboje buvo panaudotos nevalgomos detalės. Atsakingam įmonės atstovui paskirta administracinė nuobauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų