REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tivertone (Tiverton), Devono (Devon) grafystėje, homeopatijos apsėsta moteris pabėgo su vėžiu sergančiu septynmečiu sūnumi, kad šiam nebūtų taikoma gyvybei išgelbėti būtina spindulinė terapiją. Ji norėjo, kad jam būtų duodami tik „natūralūs vaistai“. Laimei, moteris buvo rasta, o vaikui taikomas reikalingas gydymas, skelbia šalies spauda.

REKLAMA
REKLAMA

37 metų Selė Roberts (Sally Roberts) su sūnumi Neonu (Neon), kuriam buvo pašalintas piktybinis smegenų auglys, dingo pirmadienį. Jų abiejų keturias dienas buvo karštligiškai ieškoma visoje šalyje. Moteris surasta Sasekso (Sissex) grafystėje už daugiau nei 160 mylių.

REKLAMA

Trečiadienį teismas net leido paviešinti berniuko vardą ir pavardę, kad tik jis būtų surastas. Medikai sako, jog berniuko galimybės išgyventi labai mažos, jei jam nebus taikoma spindulinė terapija.

S. Roberts ir jos vyras Benas šiuo metu nesutardami dėl berniuko gydymo nuo smegenų vėžio kovoja teisme. Moteris nenori, kad jos sūnui būtų taikomas toks gydymas, nes jis esą pakenks jo „protui, augimui ir hormonams“.

„Ji visuomet nori gydytis natūraliais vaistais ir būdais, kurie nėra invaziniai, kaip spindulinė terapija ar chemoterapija, – apie savo žmoną, su kuria kartu negyvena, sakė berniuko tėvas. – Ji nerimauja dėl žalos, kuri gali būti padaryta. Ir nori, kad jis galėtų gyventi normalų gyvenimą. Aš asmeniškai jam noriu visko pačio geriausio. Suprantu, kad yra daug dalykų, kurie gali sumažinti šalutinį spindulinės terapijos poveikį, tačiau aš taip pat žinau apie šalutinį poveikį. Man šitai kelia nerimą taip pat“.

Britanijoje ligoninė ir vietos valdžia turi teisę imtis teisinių priemonių, jei tėvai priešinasi gydymui, kuris, medikų nuomone, būtinas siekiant išgelbėti vaiko gyvybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų