REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas Tailando gydytojas prieš 60 metų sugalvojo pilką ir neįdomų Ban Kok Sa-Nga kaimelį paversti turistų lankoma vieta. Jis paragino kaimo gyventojus auginti prijaukintas gyvates ir vėliau su jomis rengti pasirodymus turistams. Kaip bebūtų keista, jo vizija išsipildė: šiandien nedidukas Tailande esantis Ban Kok Sa-Nga miestelis tarp turistų yra geriau žinomas kaip "Kobrų kaimelis".

REKLAMA
REKLAMA

 

 

Kiekviename iš 140 Ban Kok Sa-Nga gyventojų ūkių gyvena bent viena prijaukinta gyvatė. Jos laikomos lauke, specialiose medinėse dėžėse. Gyvačių čia galima pamatyti įvairiausių rūšių, pradedant mirtinai nuodingomis Karališkosiomis kobromis ir baigiant pitonais. Miestelyje nuolat vyksta renginiai, žmogaus ir gyvatės kautynės arba dresuotojų ir milžiniškų kobrų pasirodymai. Nors dauguma žmonių prisibijo šių padarų, Ban Kok Sa-Nga gyventojams tai jau tapo kasdienybe. Net vaikai prie gyvačių jaučiasi labai laisvai, jie nuo mažens mokomi su jomis bendrauti ir kautis.

REKLAMA

 

 

 

Dar vienas įdomus faktas apie Kobrų miestelį yra tas, kad turistai čia nėra visai saugūs. Sklando gandai, kad daugybė Ban Kok Sa-Nga lankytojų mirė nuo gyvačių atakų. Kiek tame tiesos - nežinia, bet aišku viena - vietiniai gyventojai tikrai yra nukentėję nuo gyvačių. Pavyzdžiui, vienas 72 metų gyvačių dresuotojas, šiame versle dirbęs ištisą pusamžį, yra patyręs 21 gyvatės įkandimą ir netekęs kelių rankos pirštų.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu man nebūtų amputavę pirštų - būčiau miręs. Paskutinį kartą man amputavo pirštą įkandus gyvatei 2004 metų gruodžio 26 dieną", - pasakoja dresuotojas vardu Chai. Jis taip pat pridūrė, neleidžiantis medikams išsiurbti nuodų iš piršto, nes taip neva rodoma nepagarba gyvatėms. Didžioji dalis gyventojus auginamas gyvates laiko savo šeimos nariais ir, pasak jų, jeigu jos mirtų, jie jaustųsi labai prislėgti. "Kai mūsų kaime miršta gyvatė, mes jai aukojame šventykloje", - sako Chai.

 

 

Nepaisant didelio pasišventimo šiems gyvūnams ir verslui, Ban Kok Sa-Nga gyventojai iš gyvačių pasirodymų neužsidirba daug pinigų. Didžiąją dalį pinigų jie gauna iš pasirodymų metu parduodamų retų regione auginamų žolelių. Populiariausia jų yra "wan paya ngoo", kuri sumaišyta su citrina naudojama kaip priešnuodis nuo gyvatės įkandimo. Chai teigia, kad ši žolelė gali iš gydyti ir tokių gyvūnų kaip šimtakojo ar skorpiono įkandimus. Sakoma, kad suvalgius šią žolelę, po 30 minučių žmogus pasijunta geriau. Jeigu kada nors lankysitės Tailande, nepraleiskite progos apsilankyti šiame unikaliame Kobrų miestelyje ir pasigrožėti gyvačių įvairove.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų