REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos populistinis "Penkių žvaigždučių judėjimas" rengia internetinius kandidatų į parlamentą rinkimus, praneša "Reuters". "Penkių žvaigždučių judėjimas" per parlamento rinkimus, kurie vyks ne vėliau kaip 2013 metų kovo mėnesį, gali tapti rimtu konkurentu senosioms partijoms.

REKLAMA
REKLAMA

Beprecedenčiu internetiniu balsavimu judėjimas siekia atsiriboti nuo visko, kas susiję su tradicinėmis partijomis. Šiuo metu "Penkių žvaigždučių judėjimas" neturi narių parlamente. Populiariausi judėjimo nariai yra Parmos meras Federikas Picarotis (Federico Pizzarotti) ir judėjimo lyderis komikas Bepė Grilas (Beppe Grillo), kuris žadėjo rinkimuose nedalyvauti.

REKLAMA

"Penkių žvaigždučių judėjimas" buvo įkurtas prieš trejus metus ir bendrauja daugiausia internetu. Remiantis viešosios nuomonės apklausomis, populistinis judėjimas tapo antru populiariausiu politiniu bloku po centro kairiųjų. "Penkių žvaigždučių judėjimą" palaiko apie 20 proc. rinkėjų. B. Grilas savo judėjimą išpopuliarino pasisakydamas prieš korupciją ir senųjų Italijos partijų išlaidavimą. Jis teigė, kad senosios partijos yra "mirusios", o joms vadovauja "zombiai".

Internetiniai judėjimo kandidatų rinkimai vyksta keturias dienas ir baigsis ketvirtadienį vakare. Rezultatai bus paskelbti penktadienį. Rinkėjai iš 1 400 aktyvistų, kurių dauguma visai neturi politikos patirties, renka tuos, kurie pretenduos į 945 parlamento narių mandatus. Judėjimo kandidatai turėjo pasirašyti "etinį pasižadėjimą" atsisakyti valstybės finansavimo rinkimų kampanijai ir imti ne didesnį nei 5 000 eurų atlyginimą, t. y. dvigubai mažiau nei uždirba dauguma parlamentarų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų