REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dėl Vyriausybės tvirtinimo apsispręsti turėtų penktadienį, paskirtajam Premjerui Algirdui Butkevičiui pateikus kandidatų į ministrus sąrašą, sako Prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Rytoj, 9 valandą 30 minučių, paskirtasis Premjeras turėtų pateikti kandidatų į ministrus sąrašą, ir jau tada bus priimtas galutinis sprendimas“, – ketvirtadienį žurnalistams po Prezidentės susitikimo su kandidatu į kultūros ministrus Kęstučiu Daukšiu sakė Prezidentės vyriausioji patarėja D. Ulbinaitė.

REKLAMA

Pasak D. Ulbinaitės, Prezidentė tikisi, kad visi A. Butkevičiaus į ministrus teikiami kandidatai „atitiks svarbiausius reikalavimus, kurie yra būtini tiesioginiam pareigų vykdymui, taip pat pirmininkavimui Europos Tarybai“.

„Reikalavimai paskirtajam Premjerui buvo pateikti Vyriausybės formavimo pradžioje. Galiu tik pakartoti: tai – savo srities išmanymas, skaidrumas, sugebėjimas deramai atstovauti valstybei tarptautinėje erdvėje, europinės darbotvarkės supratimas, taip pat gebėjimas bendrauti bent viena iš trijų darbinių Europos Sąjungos kalbų“, – sakė D. Ulbinaitė.

REKLAMA
REKLAMA

D. Grybauskaitė jau yra susitikusi su visais kandidatais į ministrus.

Antradienį Prezidentė teigė, kad jai priimtini ne visi A. Butkevičiaus pateikti kandidatai.

„Gal suformuluokim klausimą taip: ar Prezidentė gavo Ministrų kabineto sąrašą, kuriam pritaria? Tai norėčiau pasakyti: tokio bendro sąrašo negavau, ir todėl visiškai nesvarbu, ar kultūros, ar koks kitoks ministras. Kol kas dekreto pasirašyti dėl Vyriausybės skyrimo negaliu tol, kol negausiu visų kandidatūrų, kurios yra suderintos ir man tinkamos. Ir apie tai žino gerbiamasis Premjeras“, – žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spalio 26-ąją D. Grybauskaitė, atsižvelgdama į Seimo pritarimą, paskyrė Socialdemokratų partijos pirmininką A. Butkevičių Premjeru. A. Butkevičiui pavesta ne vėliau kaip per 15 dienų sudaryti Vyriausybę ir pateikti tvirtinti jos sudėtį.

Vadovauti Užsienio reikalų ministerijai pretenduoja Linas Linkevičius, Žemės ūkio – Vigilijus Jukna, į susisiekimo ministrus siūlomas Rimantas Sinkevičius, ūkio ministres – Birutė Vėsaitė, švietimo ir mokslo – Virginija Baltraitienė, socialinės apsaugos ir darbo – Loreta Graužinienė, aplinkos – Valentinas Mazuronis, į teisingumo ministrus – Juozas Bernatonis, sveikatos apsaugos – Vytenis Povilas Andriukaitis, finansų – Rimantas Šadžius, krašto apsaugos – Juozas Olekas, į energetikos ministrus – Jaroslavas Neverovičius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų