REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jovita Sukackaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba

Paramos vaikams centras pradėjo socialinę kampaniją „Niekada nežinai, kas yra kitoje pusėje“. Taip siekiama apsaugoti vaikus nuo internete plintančios žalingos informacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik prieš dvejus metus šalį sukrėtė trylikametės alytiškės tragedija – internete ji susipažino su vilniečiu vaikinu, nepranešusi tėvui atvyko į sostinę, kur internetinis draugas ją nužudė. Siekiant atkreipti dėmesį į vaikų bendravimo virtualioje erdvėje pavojus, inicijuojama socialinė kampanija.

REKLAMA

Lietuvos vaikai – vieni aktyviausių interneto vartotojų Europoje, 2010 metų tyrimo duomenimis, Lietuvoje 76 procentai vaikų naudojasi socialiniais tinklais, o Europos vidurkis – 59 procentai.

„Tiek virtualioje erdvėje, tiek realiame gyvenime vaikai susiduria su įvairiais pavojais. Mūsų – suaugusių žmonių – privilegija yra padėti vaikams būti saugesniems tiek bendraujant internete, tiek renkantis pažįstamus, veiklas, tiek ir susitinkant arba tęsiant tą bendravimą vėliau realiame gyvenime“, – sako Paramos vaikams centro direktorė Aušra Kurienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinio tyrimo duomenimis, daugiau nei pusė Lietuvos vaikų, kurie naudojasi internetu, socialiniuose tinkluose bendrauja su nepažįstamais žmonėmis, o ketvirtadalis ėjo su jais susitikti. Siekdami apsaugoti vaikus nuo tokių pavojų, valdininkai sako griežtinantys įstatymus.

„Šiuo metu Lietuvoje yra peržiūrimas baudžiamasis kodeksas, yra įgyvendinama direktyva dėl kovos su seksualine prievarta prieš vaikus. Taip pat yra Europos Tarybos konvencija dėl kovos su seksualine prievarta prieš vaikus. Ir pas mus griežtėja atsakomybė už seksualinius nusikaltimus, taip pat atsiranda nauji straipsniai, kad būtų numatyta [bausmė] už vaikų viliojimą tam tikrais seksualiniais tikslais“, – teigia Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos vyr. patarėja Audronė Bedorf.

Socialinės kampanijos informacija bus platinama mokyklose, bibliotekose, viešajame transporte, kad ji pasiektų vaikus, paauglius ir suaugusiuosius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų