REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prieš šventes kūnus ir sielas švarinantys operos "bohemiečiai" - "Vilnius City Opera" trupė nusprendė Kalėdų proga nudžiuginti klausytojus ne tik savo mėgstamiausiomis arijomis, bet ir pateikti staigmenų.

Prieš šventes kūnus ir sielas švarinantys operos "bohemiečiai" - "Vilnius City Opera" trupė nusprendė Kalėdų proga nudžiuginti klausytojus ne tik savo mėgstamiausiomis arijomis, bet ir pateikti staigmenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio 21 ir 22 dienomis Vilniaus kongresų rūmuose teatralizuotame koncerte "Arijos iš dušo" klausytojai turės retą progą išgirsti net aštuoniolika solistų - kai kurie iš jų Lietuvos scenoje girdimi itin retai, nors svetur pasiekę didelių kūrybinių laimėjimų. Tai jau tradicija tapęs jaunųjų operos lakštingalų sugrįžimas namo ir galimybė pasidalinti savo pasiekimais su Lietuvos žiūrovais.

REKLAMA

"Labai gaila, kad į kalėdinį koncertą negalėjome pakviesti visų su "bohemiečiais" dainavusių ir mūsų mylimų solistų, nes koncerto trukmė būtų išsiplėtusi į bene penkių valandų maratoną, - juokiasi režisierė Dalia Ibelhauptaitė. - Žmonės mėgsta dainuoti duše ir ten dainuoja tai, ką iš tikrųjų mėgsta. Duše galima pabūti vienam, sukaupti mintis, atsipalaiduoti ir kurti fantastiškus kūrybinius planus. Ten negali apsimesti - nuogas kūnas, nuoga siela...", - koncerto idėją ir pavadinimą aiškina režisierė.

REKLAMA
REKLAMA

"Arijose iš dušo" savo mėgstamiausias arijas atliks neseniai operoje "Oneginas" pagrindiniu vaidmeniu debiutavęs bosas baritonas Kostas Smoriginas, taip pat Vokietijoje jau daug metų gyvenanti ir Europos scenose pripažinimo sulaukusi Aušrinė Stundytė, kelioms dienoms iš Švedijos sugrįžtanti Lauryna Bendžiūnaitė. Trupėje bus ir publikai nepažįstamas veidas - jaunasis baritonas Šarūnas Šapalas, jau antrus metus sėkmingai dainuojantis Bratislavoje (Slovakija).

Visa šventinio koncerto programa sudaryta iš kūrinių, kuriuos pasiūlė patys solistai, todėl žiūrovai turės galimybę išgirsti ir visiškai jiems naujus kūrinius. Antai sopranas Asmik Grigorian pirmą kartą atliks Pelenės ariją iš Džoakino Rosinio (Gioacchino Rossini) operos "Pelenė", taip pat dainuos Lietuvoje retai skambančią ariją iš Džiuzepės Verdžio operos "Falstafas".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujomis spalvomis sužibės ir kiti "bohemiečių" senbuviai: Sigutė Stonytė, Sandra Janušaite, Jovita Vaškevičiūtė, Irena Milkevičiūtė, Dainius Stumbras, Tadas Girininkas, Rafailas Karpis, Kristian Benedikt (Vaidas Vyšniauskas), Jeronimas Milius, Edmundas Seilius ir kt.

Po klasikinių arijų dalies antroje koncerto dalyje veiksmas persikels i senąjį džiazo klubą, kur žiūrovai išgirs balades, ištraukas iš kino filmų ir miuziklų. Prie Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro prisijungs pianistas Feliksas Zakrevskis, trimitininkas Valerijus Ramoška, kontraboso virtuozas Eugenijus Kanevičius ir perkusininkas Marius Aleksa, specialiai šiems koncertams grįžtantis iš Londono.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų