REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį dalyvaus Nobelio taikos premijos įteikimo ceremonijoje Norvegijoje. Šiemet ši garbinga premija buvo skirta Europos Sąjungai už taiką, susitaikymą, demokratiją ir pagarbą žmogaus teisėms.

REKLAMA
REKLAMA

Nobelio taikos premija – įvertinimas ir Lietuvai. Dainuojančia revoliucija laisvę iškovojusi Lietuva įrodė, kad savo valstybę galima apginti ne karine jėga, bet žmonių susitelkimu ir vienybe", – sako šalies vadovė.

REKLAMA

Pasak Prezidentės, Nobelio taikos premija parodo, kad tarpusavio pasitikėjimu, vertybėmis, tolerancija ir pagarba paremtas europietiškas taikos modelis pasiteisino. Lietuva, stodama į Europos Sąjungą, taip pat pasirinko taikos ir dialogo kelią.

Nobelio taikos apdovanojimą Lietuvos vadovė atsiims drauge su kitais Europos lyderiais. Ceremonijoje dalyvaus 19 vadovų, tarp jų Prancūzijos prezidentas François Hollande'as, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis, Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas, taip pat Danijos, Suomijos, Belgijos, Airijos, Vengrijos ir kitų šalių vadovai.

Prieš 55 metus įkurta Europos Sąjunga vienija 500 milijonų piliečių. Per visą šį laikotarpį Bendrijoje nebuvo nė vieno karinio konflikto - Europa iš karų žemyno tapo taikos žemynu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų