REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už ginklo gabenimą neblaiviam stovyje A.Č. skirta 500 litų bauda, o dėl vairavimo ir eismo įvykio sukėlimo bausmę skirs teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus policija praneša, jog Vidaus tyrimų skyriuje atliktas tarnybinis patikrinimas dėl Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos patrulio A. Č. veiksmų.

REKLAMA

A. Č. veiksmai įvertinti kaip policijos pareigūno vardo pažeminimas bei policijos pareigūno priesaikos sulaužymas, todėl, vadovaujantis Vidaus tarnybos statutu, jis atleistas iš vidaus tarnybos. Atleisto pareigūno vidaus tarnybos stažas – 9 metai.

Nustatyta, kad lapkričio 7 dieną apie 00.28 h Laisvės prospekte ir Viršuliškių gatvės sankryžoje automobilius daužęs ir sprukęs vairuotojas - Mobilios kuopos patrulis A. Č.

Pranešama, kad sukėlęs eismo vėliau A. Č. grįžo su drauge ir pirminės apklausos metu teigė, kad jo automobilį vairavo draugė. Pareigūnas atsisakė tikrintis blaivumą. Be to, neblaivus vairuodamas jis turėjo tarnybinį šaunamąjį ginklą su šaudmenimis, nors jam buvo suteikta teisė tarnybinį ginklą nešiotis nuolat.

REKLAMA
REKLAMA

Už ginklo, šaudmenų nešiojimą, gabenimą, kai tai daro neblaivus asmuo, kuriam nustatomas sunkus neblaivumo (girtumo) laipsnis, arba apsvaigęs nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų svaigiųjų medžiagų asmuo, taip pat patikrinimo dėl neblaivumo (girtumo) ar apsvaigimo vengimas), A. Č. paskirta administracinė nuobauda – 500 litų bauda.

Šis sprendimas nebuvo nustatyta tvarka apskųstas. Dėl eismo įvykio jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolai dėl neblaivumo patikrinimo vengimo ir kelių eismo taisyklių pažeidimus (avarijos sukėlimą, per kurią buvo sužaloti žmones ir apgadinti automobiliai) bei vairavimą išgėrus. Byla išsiųsta į teismą. Sprendimas šioje byloje dar nepriimtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų