REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien „Laisvosios bangos“ laidoje „Ryto svečias“ lankėsi naujasis Ekonomikos komiteto pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Laidos vedėjo A. Antanaičio paklaustas, ar turi vilties, kad prie atominės eletrinės projekto prisijungs lenkai ir estai, pirmiausia pašnekovas apkaltino buvusius Seimo narius ir atsakingus Vyriausybės asmenis dėl nesėkmingos atominės energetikos strategijos ir sakė, kad galėjo būti visai kitokia Ignalinos atominės elektrinės situacija.

REKLAMA

„Aišku, gaila, kad Lietuva nepasistengė, jog būtų pratęstas senosios atominės elektrinės darbas. Ir viskas dėl to, kad tuo metu, kai Europos Parlamente svarstė šį klausimą, Lietuva neišreiškė jokios pozicijos. Todėl šiandien man keista ir be galo įdomu klausytis tų politikų, kurie tuo metu ten dirbo ir nieko nedarė“, - sako R.Žemaitaitis.

Laidos vedėjo A.Antanaičio paklaustas, ar bus statoma naujoji atominė elektrinė, R.Žemaitaitis atsakė, jog Lietuva viena nepajėgs įgyvendinti šio projekto.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis LR Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Remigijus Žemaitaitis „Laisvajai bangai“ teigė, kad Lietuvai patyrus fiasko derybose dėl atominės elektrinės uždarymo ir naujo bloko statybų, turėtų ieškoti partnerystės su Rusija ir Baltarusija.

„Jeigu mes neturėsime partnerių, t.y. nei lenkų, nei estų, tai aš siūlau iš vis net nepradėti šito projekto, nes Lietuva nebus finansiškai pajėgi jį įgyvendinti. Tai gal geriau sėsti su baltarusais ir rusais ir žiūrėti, ką jie iš tikrųjų ten daro ar nedaro“, - sako jis. Anot jo, Lietuvoje tik girdime kalbas, kad kažkas ten vyksta.

R. Žemaitaitis taip pat pridūrė, kad „labai blogai yra tai, kad per paskutinius 4 metus, dabartinė valdžia „sulaužė“ visus normalius santykius su tiek su Lenkija, tiek su Rusija. Ir tai nėra normali situacija, ir, be abejo, nenaudinga Lietuvai .“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų