REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas siūlo dar vieniems metams pratęsti sumažintų parlamento vadovams skiriamų reprezentacinių išlaidų, Seimo narių parlamentinei veiklai numatytų lėšų ir kompensacijų už naudojimąsi tarnybiniais telefonais galiojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tikslu jis įregistravo Seimo statuto pataisas.

Parlamento vadovo siūlymas išlaikyti sumažintus reprezentacinių ir parlamentinių išlaidų dydžius bei sumažintas kompensacijas už naudojimąsi tarnybiniais telefonais leistų per 2013 metus sutaupyti daugiau kaip 3,3 mln. litų (3 mln. 350 tūkst. 300 Lt).

REKLAMA

Pirmąkart tokie Seimo statuto pakeitimai dėl minėtųjų lėšų sumažinimo buvo priimti 2009 m. gegužės 1 d. Tuomet buvo nustatyta, kad Seimo vadovams, opozicijos lyderiui, komitetų, komisijų pirmininkams ir jų pavaduotojams, pakomitečių pirmininkams, frakcijų seniūnams ir jų pavaduotojams už naudojimąsi tarnybiniais telefonais kiekvieną mėnesį kompensuojama 0,2 VMDU dydžio suma. Priėmus minėtas pataisas buvo nustatyta, kad ši nuostata galioja iki 2010 m. gruodžio 31 d., o vėliau buvo pratęsta iki šių metų pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

2010 m. sausio 1 d. įsigaliojus Seimo statuto pataisoms nuo 2 VMDU (vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio) iki 1 VMDU dydžio sumos buvo sumažintos Seimo Pirmininkui reprezentacijos išlaidoms apmokėti skiriamos lėšos, nuo 0,7 VMDU iki 0,5 VMDU dydžio sumos sumažintos Seimo Pirmininko pavaduotojams reprezentacijos išlaidoms apmokėti skiriamos lėšos bei nuo 1,5 VMDU iki 1 VMDU dydžio sumos buvo sumažintos kiekvieną mėnesį Seimo nariams skiriamos lėšos išlaidoms, susijusioms su jų parlamentine veikla.

Priėmus minėtas pataisas buvo nustatyta, kad lėšų sumažinimas yra laikinas ir galioja iki 2010 m. gruodžio 31 d., šis laikotarpis dar kartą buvo pratęstas iki 2012 m. gruodžio 31 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų