REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laikinai einantis pareigas Premjeras Andrius Kubilius nesutinka su pretendento tapti naujuoju aplinkos ministru Valentino Mazuronio teiginiais, kad kadenciją baigianti Vyriausybė neatsakingai švaisto biudžeto lėšas, ir teigia, kad Aplinkos ministerijos pasirašytos naujos darbų viešinimo sutartys yra ilgalaikės ir bus naudingos ir naujajai Vyriausybei.

REKLAMA
REKLAMA

"Viena iš sąlygų gaunant europinius pinigus yra ir viešinti tų pinigų panaudojimą įvairiems projektams. Tai yra reguliarus dalykas - pirkti viešinimo paslaugas sudarant ilgalaikes sutartis. Ką teko skaityti apie tą pačią Aplinkos ministeriją, jeigu aš neklystu, tai yra sudaroma sutartis keleriems metams į ateitį ir bus viešinami naujos Vyriausybės geri darbai, jeigu tokių bus", - ketvirtadienį interviu "Žinių radijui" teigė A. Kubilius.

REKLAMA

Pasak laikinojo Premjero, Vyriausybėje buvo kalbėta su ministrais, kad baigiantis kadencijai ir ministerijų biudžetuose likus pinigų jie nebūtų švaistomi.

"Vyriausybės kabinete labai aiškiai įvardinau, kad tikrai nebūtų nei, kaip kartais būdavo, kad artėjant metų pabaigai būtų bandoma biudžeto pinigus išleisti kuo greičiau, nei kad baigiantis kadencijai tikrai nebūtų kaip nors piktnaudžiaujama. Kiekvienais metais mes net protokolinius sprendimus priimdavome, kad jei lieka biudžeto pinigų, kad nesugalvotų kas nors premijoms ar Kalėdų dovanoms išleisti. Geranoriškai sutardavome", - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį V. Mazuronis kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybos vadovą Žydrūną Plytniką, prašydamas nedelsiant sustabdyti Aplinkos ministerijos viešųjų pirkimų sutarčių pasirašymus, kol nebus patvirtinta nauja Vyriausybės sudėtis.

"Neproporcingai gausus ir skubotas sutarčių pasirašymas Aplinkos ir kitose ministerijose tuo metu, kai keičiasi Vyriausybė, kelia rimtų įtarimų, kad nueinantieji iš valdžios stengiasi ne tik išvalgyti, bet ir išlaižyti finansinių išteklių, skirtų ministerijoms, lėkštę", - teigė V. Mazuronis.

"Tokie kaltinimai nėra pagrįsti. Vyriausybė palieka gerai sutvarkytą ir prižiūrimą iždą. Kai kurie projektai yra tęstiniai, o Europos Sąjungos pinigų panaudojimo reikaluose - ypač (tęstiniai - ELTA). Aš tikrai tokių priekaištų negaliu pripažinti", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė A. Kubilius.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų