REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žydų regininės partijos ŠAS pagrindinio dvasinio autoriteto, Toros išminčių tarybos pirmininko, rabino Ovadji Jusefo nuomone vienintelis ne žydų tikslas yra tarnauti žydams, rašo „The Jezusalem Post“.

REKLAMA
REKLAMA

„Gojai buvo pagimdyti tik tam, kad tarnautų mums. Be šito jiems nėra vietos pasaulyje – tik tarnauti Izraelio žmonėms“, - pasakė jis savo savaitiniame šeštadieniniame vakariniame pamoksle apie įstatymus, liečiančius ne žydų veiksmus, kuriuos leidžiama daryti šeštadieniais.

REKLAMA

Anot Jusefo, ne žydų gyvybė Izraelyje saugoma iš aukščiau, kad žydai išvengtų nuostolių.

„Izraelyje mirtis neturi galios ant jų... su gojais, kaip su bet kuriuo žmogumi – jis turi mirti, bet jis (Dievas) duos jiems ilgą amžių. Kodėl? Įsivaizduokite kad mirs jūsų asilas – jūs prarasite pinigus. „Tai jo tarnas... štai kodėl jis gauna ilgą gyvenimą – kad gerai dirbtų tam žydui“, sako Jusefas.

„Kam reikalingi gojai? Kad dirbtų, artų, pjautų. O mes sėdėsime, kaip efendi, ir valgysime. Būtent dėl to buvo sutverti gojai“, - pridūrė jis.

Savaitinių vakarinių pamokslų metu iš 90 metų rabino lūpų ne kartą skambėjo ginčytini pareiškimai. Rugpjūtį Josefas tapo šnibždėjimosi diplomatiniuose sluoksniuose priežastimi, kada jis palinkėjo Palestinos liaudžiai ir jos vadovams maro, o po to atsisakė savo prakeiksmo, kada palaimino juos kartu su visais kitais Izraelio kaimynais, siekiančiais taikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų