REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

(Papildyta 07.45)

REKLAMA

Trys žmonės žuvo ir apie 350 sužeista per tebevykstančius susirėmimus Kaire, kur nerimsta protestai dėl kontroversiško naujos šalies konstitucijos projekto.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento Mohammedo Morsi šalininkai, siekdami išvaikyti opozicininkų sambūrį prie prezidento rūmų, naudojo akmenis ir degalų bombas.

REKLAMA

Opozicijos lyderiai apkaltino Musulmonų brolijos judėjimą protestų organizavimu.

Valdžios teigimu, referendumas del konstitucijos turėtų įvyktį šį mėnesį.

-------------

Egipto prezidento Mohamedo Mursio (Mohammed Mursi) judėjimas Musulmonų brolija ragino aktyvistus surengti savo demonstraciją, kuri būtų atsakas protestams prieš prezidentą. Tai sužinojusi Egipto kairiųjų opozicinė grupė trečiadienį savo šalininkus taip pat paragino protestuoti prie prezidentūros, pranešė "Reuters" ir BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Per protestą antradienį prezidento kritikai susirėmė su policija ir 18 žmonių buvo nesunkiai sužeisti. Protestuotojai žada tęsti demonstracijas. Egipto naujienų agentūra "Mena" pranešė, kad daug protestuotojų nuo prezidentūros patraukė atgal į Tahririo aikštę, kurioje vyksta pagrindiniai protestai. Kairiųjų opozicijos lyderis, buvęs kandidatas į prezidentus Hamdynas Sabahis (Hamdeen Sabahy) sakė, kad jo judėjimo nariai prisijungs prie protestuotojų, kurie liko prie prezidentūros. Protestuotojai reikalauja, kad prezidentas atšautų dekretą, kuriuo praplėtė savo galias ir atidėtų gruodžio 15 dieną planuojamą referendumą dėl naujos Konstitucijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

JAV valstybės sekretorė Hilari Klinton (Hillary Clinton) trečiadienį per spaudos konferenciją Briuselyje ragino egiptiečius kuo greičiau pradėti dialogą dėl naujos Konstitucijos projekto. Anot jos, tai turėtų būti konstruktyvus abipusis dialogas, padėsiantis išspręsti nesutarimus.

Tuo tarpu Egipto viceprezidentas sakė, kad referendumas vyks kaip numatyta, o protestai nėra tinkamas būdas krizei spręsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų