REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Adakavo parduotuvę – su prožektoriumi

Adakavo parduotuvėje pirkėjai gali ne tik apsipirkti, bet ir patirti pikantiškų, vaiduoklių kambariui prilygstačių įspūdžių.  

REKLAMA
REKLAMA

Vienintelė įvairių prekių parduotuvė Adakavo dirba ne tik be poilsio dienų, bet ir visiškoje tamsoje, kai visame kaime nėra elektros. Šilta striuke apsimuturiavusi jauna pardavėja paaiškino, kad tai šioje parduotuvėje ne toks jau ir retas atvejis. O įmonės savininkai tikino, kad pirmadienį parduotuvė dirbo tik tol, kol buvo atvežtos prekės.  

REKLAMA

Adakave šiuo metu yra likusi tik viena parduotuvė. Tad ir pirkėjų netrūksta. Galbūt dėl to parduotuvė neužveria durų net ir visai dienai dingus elektros energijai.

LESTO Tauragės skyriaus viršininkas Vygantas Skirmantas patvirtino – Adakave kone visą darbo dieną elektros energija nebus tiekiama.

– Tai planinis energijos atjungimas, gyventojai ir įmonės apie šį elektros energijos atjungimą laiku ir tinkamai informuoti. Tai susiję su einamaisiais remonto darbais pastotėje, – aiškino V.Skirmantas.

REKLAMA
REKLAMA

Parduotuvėje sutikti Adakavo gyventojai sakė, kad apie elektros atjungimą buvo skelbiama tiek skelbimų lentoje, tiek tiesiogiai pranešta vartotojams.

– Toks savininkų sprendimas, aš čia niekuo dėta. Man buvo liepta šiandien dirbti, ir dirbu. Tai, beje, nebe pirmas kartas nuo to laiko, kai pradėjau čia dirbti. O dirbu vos pusmetį. Tik keista, kad darbdaviai, skaičiuodami pinigus, nė kiek negalvoja apie savo darbuotoją, juk jau XXI amžius, o dirbame prie žvakės, – kiek piktokai tarstelėjo pardavėja.

Įspūdis apsilankius Adakavo kaimo parduotuvėje tikrai išliks ilgam. Įėjus pro duris pasitinka aklina tamsa. Pasisveikinau su priekyje sušmėžavusiu šešėliu ir išgirdau keletą balsų – supratau, kad žmonių čia esama daugiau. Tik vėliau įžiūrėjau, kad prekystaliai nudėlioti žvakėmis, o priešais fasadines duris įsitaisiusi visa šeimyna: vyras, vaikas, vyresnė ir jauna moterys. Paskui mane netrukus į parduotuvę įvirto du vyrai. Parduotuvės „ekipažas“ vienbalsiai šaukė, kad šiedu, vos ne vos besilaikantys ant kojų, neišvartytų parduotuvės viduryje sukrautų prekių. Bet vyriškiai, kaip tie „Šuriko nuotykių“ herojai, pavojų išvengė: puikiai išlaviravo tarp gėrimų. Jų, kaip ir vėliau į parduotuvę įėjusių pirkėjų „patogumui“ vyresnioji parduotuvėje buvusi moteris švietė klientams kelią rankoje laikomu žibintuvėliu iki kasos aparato, į norimas prekes, o klientai jas rinkosi. Tiesa, kasos aparatas parduotuvėje veikė. Jis, ko gero, vakar buvo vienintelis parduotuvėje veikęs daiktas. Mat šildymu pardavėja irgi negalėjo pasinaudoti, buvo priversta tūnoti tamsoje ir šaltyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parduotuvė įprastomis darbo dienomis dirba nuo 8 iki 20 val., o pardavėja patikslino, kad anąkart, kai nebuvo elektros, ji privalėjo dirbti visą darbo dieną. Tačiau vakar pakalbinta parduotuvės savininkė Loreta Norvilienė gynėsi, kad pardavėja dirbo tik tiek, kiek reikėjo priimti prekes. Jos nė kiek neglumino tai, kad pardavėja tenka tūnoti tamsoje, šaltyje ir drėgmėje, bet stebino žurnalistų dėmesys tokiam „mažareikšmiam dalykui“.

– Kas dar jus domina? Turėtumėte savo verslą, kitaip kalbėtumėte. Atvažiuokite į parduotuvę kitą dieną, pamatysite, kaip pas mus šilta ir jauku. O parduotuvė šiuo metu nebedirba, pardavėja tik priėmė prekes ir ją uždarė. Jeigu tuo metu, kol ji laukė tiekėjų, buvo užėję klientų, nesuprantu, kodėl ji negalėjo jų aptarnauti? O pardavėjai buvo liepta dirbti dėl to, kad su tiekėjais buvo susitarta iš anksto ir mes negalėjome užsakymo atšaukti. Kitu atveju būtume šią savaitę likę be prekių. Mes juk esame verslininkai, skaičiuojame kiekvieną centą. Suprasčiau žiniasklaidos susidomėjimą, jeigu būtų buvę prekiaujama be kasos aparato. Bet šito pas mus nėra, mes dirbame sąžiningai, – aiškino parduotuvės savininkė.

Į Adakavo parduotuvę nuvykome jau gerokai po pietų, o savininkei paskambinau jau grįžusi. Nežinia, ar po mano skambučio L.Norvilienei parduotuvė dar dirbo, bet nuo 8 valandos iki popietės pardavėja dirbo.

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų