REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Nokia“ pranešė šiandien pristačiusi trečiąjį, mažiausios kainos išmanųjį telefoną su „Windows Phone 8“ operacine sistema – „Nokia Lumia 620“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Nokia“ atstovų, palyginus su jau pasirodžiusiais „Nokia Lumia 920“ ir „Nokia Lumia 820“, „Nokia Lumia 620“ bus mažesnis ir išsiskirs naujoviška dvisluoksne spalvų technologija. Jos esmė – liejant polikarbonatinį telefono korpusą viena spalva yra uždengiama kita ir taip išgaunamas įspūdingas vizualinis efektas, atspalvis. Naujo modelio pirkėjai galės rinktis įvairias keičiamų korpuso dangtelių spalvas, o tai turėtų būti patrauklu išskirtinumo ieškančiam jaunimui.

REKLAMA

„Mes nuosekliai vykdome savo strateginį tikslą plėstis į naujus segmentus ir naujas rinkas, – sakė „Nokia“ išmaniųjų įrenginių viceprezidentė Jo Harlow. – „Nokia Lumia 620“ bus itin konkurencingas modelis, nes savo kainų lygyje išsiskiria moderniu dizainu, naujausia „Windows Phone 8“ operacine sistema ir gausybe naudingų „Nokia“ funkcijų ir programėlių“.

Skelbiama, kad „Nokia Lumia 620“ turės bendrovės „Qualcomm“ „Snapdragon S4 Plus“ procesorius, 5 megapikselių raiškos kamerą ir priekinę VGA kamerą, o taip pat ir „Nokia“ lęšius, kurie naudojami serijos flagmanuose – „Nokia Lumia 920“ bei „Nokia Lumia 820“ modeliuose. „Cinemagraph“ lęšis leis pridėti nuotraukoms nesudėtingą animaciją, o „Smart Shoot“ užfiksuos daug vienos nuotraukos kadrų, kad galiausiai leistų sukurti vieną itin geros kokybės nuotrauką, arba leistų ištrinti iš kadro nepageidaujamus judančius objektus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak gamintojų, naujajame modelyje veiks visos pažangiausios „Nokia“ vietos nustatymo paslaugos – „Nokia žemėlapiai“ (angl. „Nokia Maps“), „Nokia Navigacija“ (angl. „Nokia Drive“), viešojo transporto žemėlapiai „Nokia Transportas“ bei papildytos realybės paslauga „Nokia InfoAkis“ (angl. „Nokia City Lens“). Pastaroji rodo informaciją apie netoliese esančias vietas – restoranus, viešbučius, prekybos centrus, viešojo transporto stoteles, žinomas lankytinas vietas ir pan. – tiesiai ant pastatų, kurie matome per kameros objektyvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nokia Lumia 620“ turės NFC technologiją. Ji leidžia telefoną sujungti su kitu NFC palaikančiu prietaisu, pavyzdžiui „JBL PlayUp“ kolonėle, juos paprasčiausiai sulietus. Šia technologija taip pat galima naudotis siunčiant tarp įrenginių įvairius failus, nuotraukas, taip pat saugiai atsiskaityti naudojantis „Windows Phone 8“ modeliams skirta „Piniginės“ programėle (angl. „Wallet“).

„Nokia Lumia 620“ telefone įdiegta „Windows Phone 8“ operacinė sistema suteikia galimybę pritaikyti darbastalį savo poreikiams. Patogu tai, kad į kontaktų knygą galima nesudėtingai įtraukti draugus iš savo socialinių tinklų ir su jais patogiai susirašinėti, matyti įrašus „Facebook“ tinkle, „Twittter“ žinutes, nuotraukas. Telefone galima kurti kontaktų grupes ir jose patogiai bendrauti. „Windows Phone 8“ operacinėje sistemoje yra „Microsoft Office“ biuro programų paketas, nemokamai suteikiama 7 GB vietos įvairių bylų laikymui „SkyDrive“ „debesies“ paslaugoje, įdiegta saugesnė ir greitesnė interneto naršyklė „Internet Explorer 10“.

REKLAMA

„Nokia Lumia 620“ bus kelių pasirenkamų korpuso spalvų: laimo, apelsino, rausvai raudonos, geltonos, žalsvai mėlynos, baltos ir juodos. 2013 m. sausį „Nokia Lumia 620“ bus pradėta prekiauti Azijos šalyse, o vėliau pasirodys ir Europoje bei Viduriniuosiuose Rytuose. Telefono kaina, be mokesčių bei subsidijų sieks apie 660 litų, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų