REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kaip ir kasmet prieš šv. Kalėdas naujų puošybos idėjų pažers unikalus ir pats seniausias Lietuvoje floristų renginys „Žiemos puokštė“.

Kaip ir kasmet prieš šv. Kalėdas naujų puošybos idėjų pažers unikalus ir pats seniausias Lietuvoje floristų renginys „Žiemos puokštė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet jis vyks 33-ąjį kartą, o jame dalyvaus ir varžysis apie 100 floristų ir šio meno besimokančių studentų bei moksleivių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos.

REKLAMA

Jei Milanas laikomas madų sostine, tai floristikos ar kalėdinės puošybos pagrindinės tendencijos išryškėja Vokietijos parodose. Pavyzdžiui, kalėdinės puošybos naujienos buvo pristatytos dar sausio mėnesį Vokietijoje, Frankfurte vykusioje tradicinėje kasmetinėje parodoje „Christmasworld“.

„Buvo išskirtos keturios pagrindinės šių metų Kalėdų puošybos tendencijos“, – pastebi Lietuvos nacionalinės floristų asociacijos prezidentė Ieva Kupčinskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji – „Šalta dinamika“ su aiškiomis, ryškiomis, taisyklingomis formomis ir dominuojančia viena ar keliomis spalvomis grafikos fone. Tokioje puošyboje daug šviečiančio plastiko, neono, gumos, ryškiai dažytos odos.

Antroji – „Nakties žavesys“ su spindinčia auksine prabanga, blizgučiais, kristalais, šilku, kailiais, efektingais stiklo gaminiais.

Trečioji – „Minkšti debesys“ – subtili, jausminga puošyba su daug skaidraus stiklo, su lyg piene išplaukusiomis spalvomis, pereinančiomis į visiškai baltą spalvą.

Ir ketvirtoji – „Įmantrus folkloras“ – gyvybinga, spalvinga, linksma puošyba. Joje naudojami autentiški raštai, natūralios, gamtinės medžiagos, į kurias kūrybiškai įterpiamos ir modernios. Šiai puošybos tendencijai būdingas įvairių raštų kratinys – gėlių, tradiciniai kašmyro raštai jungiami su įvairiaspalviais langučiais. Madinga viskas, kuo užsiiminėjo mūsų senelės – megzti, nerti žaisliukai ir net dekoracijos iš medžio. Prie šio stiliaus derinamas net neoninis įvairių gėlių raštų ar langučių apšvietimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų