REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš naujausių rinkos analitikų „NPD Group“ atliktų tyrimų matyti, kad JAV ir visame pasaulyje išleidus „Windows 8“ operacinę sistemą, kuri skirta daugiau kompiuteriams su lietimui jautriais ekranais, personalinių kompiuterių pardavimas smarkiai krito. Sutapimas tai ar ne – sunku pasakyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Microsoft“ išleidus naująją operacinę sistemą spalio 26 dieną nešiojamųjų kompiuterių pardavimas, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, krito 24 proc., personalinių kompiuterių pardavimas krito kiek mažiau – 9 proc., 21 proc. sumažėjo ir prietaisų, pritaikytų „Windows“ operacinei sistemai, pardavimas.

REKLAMA

„Praėjus vos keturioms savaitėms dar anksti kaltinti „Windows 8“ dėl sumažėjusio kompiuterių pardavimo. Mūsų dar laukia visas šventinis laikotarpis, tačiau akivaizdu, kad naujoji „Microsoft“ operacinė sistema nepateisino lūkesčių“, – teigė tyrimų bendrovės atstovas Stevenas Bakeris. Tiesa, praėjusią savaitę „Microsoft“ gyrėsi, kad jau pardavė 40 mln. „Windows 8“ licencijų. Klausimas, ar toks kiekis ir buvo jų pirmojo mėnesio tikslas?

Tyrėjai taip pat pastebi, kad palyginus su praeitais metais, kompiuteriai brango maždaug 10 proc. Tai taip pat turėjo nemažai įtakos jų pardavimo mažėjimui. Be to, derėtų nepamiršti, kad pastaruoju metu į rinką braunasi planšetiniai kompiuteriai, kuriem ilgą laiką buvo pritaikomos tik „iOS“ ir „Android“ operacinės sistemos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų