REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija Seime balsuos už teisinės neliečiamybės atėmimą teisiamiems koalicijos partnerių – Darbo partijos – nariams Vytautui Gapšiui, Viktorui Uspaskichui ir Vitalijai Vonžutaitei.

REKLAMA
REKLAMA

Tai patvirtino LSDP atstovas, Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas.

„101 kartą sakau: aš balsuosiu „nuimti“ imunitetą, nes tai ne tik mano asmeninė pozicija, tai yra partijos pozicija – mes taryboje priėmėme tokį sprendimą“, – trečiadienio rytą interviu „Žinių radijui“ sakė politikas. A. Sysas neslėpė, kad socdemai dėl to patiria spaudimą, bet tai vertintina kaip tam tikras savigynos būdas. „Tokiais atvejais politikai deda mandatą ir bando aiškintis teismuose patys, neįtraukdami viso parlamento ar Vyriausybės į šituos reikalus. Juo labiau, kad dabar taip sutapo, kad įkaitais tampa lyg visa Lietuva – įvyko rinkimai, negalime patvirtinti Vyriausybės, nes metami kaltinimai visai partijai, atskiriems nariams, ir tas procesas paprasčiausiai stringa“, – aiškino Seimo vicepirmininkas.

REKLAMA

Seimo laikinoji tyrimo komisija, spręsianti dėl trijų „darbiečių“ teisinės neliečiamybės, trečiadienį ketina apklausti Seimo narius V. Gapšį, V. Uspaskichą ir V. Vonžutaitę, primena ELTA.

Pirmadienį laikinajai tyrimo komisijai informaciją pateikė generalinis prokuroras Darius Valys, Darbo partijos vadinamosios juodosios buhalterijos bylą tiriantis prokuroras Saulius Verseckas. Jie tvirtino, kad ši byla nėra susijusi su politiniu persekiojimu.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 27 d. Seimas sudarė laikinąją tyrimo komisiją dėl trijų „darbiečių“ teisinės neliečiamybės. Tyrimo komisijoje dirba 13 Seimo narių. Komisijos pirmininku paskirtas „tvarkietis“ Andrius Mazuronis, pirmininko pavaduotoju – Seimo Darbo partijos frakcijos narys Artūras Paulauskas.

Seimo sudaryta komisija turės atlikti tyrimą iki šių metų gruodžio 21 d.

Generaliniam prokurorui kreiptis į Seimą pavedė Darbo partijos bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas, patenkinęs prokurorų prašymą.

Jeigu Seimas nesutiktų panaikinti trijų parlamentarų teisinio imuniteto, byla jų atžvilgiu būtų nutraukta, tačiau toliau teisiama būtų Darbo partija kaip juridinis asmuo.

Partijos pirmininkas V. Uspaskichas šią bylą vadina politizuota ir kaltės nepripažįsta.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų