REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

13 777 daiktai – tokiu rezultatu baigėsi jau antrus metus iš eilės VšĮ „Jaunimo gidas“ Lietuvos ugdymo įstaigose organizuota masinė aukojimo akcija. Jos metu vienuolika šalies mokyklų gausių šeimų ir vaikų namų vaikams dovanojo įvairiausius daiktus, reikalingus buičiai pagerinti ir kasdienybei praskaidrinti. Šiemet mėnesį trukusi gerumo akcija baigėsi įspūdingais rezultatais – itin geros kokybės daiktais, drabužiais, batais ir edukacinėmis priemonėmis organizacijos nariai galės aprūpinti daugiau kaip 5000 vaikų, kurių gyvenimo ir buities sąlygos nesuteikia progos prieš didžiąsias metų šventes pasijusti patiems svarbiausiems.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos sumanytoja Žydrė Dargužytė pastebi, kad šiais metais Lietuvos žmonių gerumas pranoko visus lūkesčius. „Dovanų skaičius įspūdingas – juk iš esmės daugiausiai aukojo tik moksleiviai, studentai. Per mėnesį surinkti per 10 tūkst. puikios kokybės daiktų – pasiekimas. Nemaža dalis rūbų yra visiškai nauji, o svarbiausia, kad tinka žiemos sezonui. Vieni daiktai keliaus į atrinktus vaikų namus, kuriems reikia materialinės pagalbos, kiti – į gausių šeimų bendruomenę, treti – į mažus Lietuvos kaimelius ir miestelius, kuriuose žmonės gyvena itin skurdžiai. Mūsų akcijos maršrutai driekiasi per visą Lietuvą – gerumo automobiliukai šiemet įveiks per 3000 km”, - pasakoja VšĮ „Jaunimo gidas“ direktorė Žydrė Dargužytė.

REKLAMA

2012-ųjų dosniausia šalies ugdymo įstaiga, paaukojusi 8477 daiktus, tapo Panevėžio „Vilties“ pagrindinė mokykla. Ši ugdymo įstaiga jau antrus metus iš eilės Lietuvos vaikams padovanoja daugiausiai daiktų iš visų dalyvių, mat mokyklos bendruomenė, bendradarbiaudama su jaunimogidas.lt, šį projektą laiko prioritetiniu – ugdančiu dosnesnę bei atsakingiau į vartotojiškumą žiūrinčią jaunąją kartą.

Pasak Žydrės Dargužytės, akcija siekta parodyti, kad esant dideliam norui keisti visuomenės požiūrį į dovanojimą , galima padaryti labai daug, net ir turint mažas galimybes. „Neturime krovininių automobilių daiktams išvežioti, tad šiemet, kaip ir pernai, visus daiktus po Lietuvą gabensime beveik pilnametystės sulaukusiu automobiliu. Darbai ugdymo įstaigose jau pradėti, iki Kalėdų juos baigsime. Dėkojame dovanojusiems – juk gerumas grįžta bumerangu!”- įsitikinusi Ž. Dargužytė. Akcijos organizatoriai džiaugiasi, kad aukojimo akcija sulaukė ne tik akademinės bendruomenės palaikymo, bet ir verslo atstovų – dosniausiai Lietuvos mokyklai įspūdingą koncertą prieš pat Kalėdas dovanos ekspedicinė bendrovė AXIS TRANSPORT, o mandarinų medį, parvežtą iš Graikijos, krovinių gabenimo įmonė „Simatra“. Antros vietos laimėtojai – Vilniaus Gabijos gimnazijos moksleiviai – turės galimybę pusę metų mokytis žurnalistikos – užsiėmimus dovanoja internetinio tinklalapio jaunimogidas.lt komanda. Gerumo automobiliuko degalais rūpinasi „Abipa Logistics“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų